V.K. u Vijesti

Skoro 400 ZET-ovih vozača na bolovanju: Možete dobiti ispričnicu ako kasnite, evo kako

Ako mislite da ćete kasniti na ispite ili predavanja jer autobus nije stigao kad je trebao, imate pravo tražiti ispričnicu od ZET-a, evo pod kojim uvjetima!

28. Siječnja 2022 11:40
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Svatko tko koristi usluge javnog prijevoza ZET-a zna da se često dogodi da i tramvaji i autobusi dolaze s kašnjenjem. Stoga, uz kašnjenje, put od jednog do drugog mjesta također uzimamo u obzir ako se u točno vrijeme moramo pojaviti negdje.


Zbog nezaustavljivog širenja koronavirusa, ZET se ovaj puta pronašao u još jednom velikom problemu – nemaju slobodnih vozača, pa se sada bore s pandemijom i u svojim redovima. Kako piše Zagreb.info, čak je 390 vozača trenutno na bolovanju, a najveći broj njih nalazi se u samoizolaciji ili je zaraženo. No, kako korisnici javnog prijevoza nisu krivi za ovakav razvoj situacije, ZET na svojim službenim stranicama nudi opciju e-ispričnice koji možete dati profesorima ili poslodavcima.


>>>Studenti još jedne županije odsad BESPLATNO putuju vlakom<<<


"U trenutačnim okolnostima u kojima živimo, vezano za epidemiološku cituaciju, nažalost i naši vozači obuhvaćeni su zdravstvenim tegobama. Na bolovanju je u ovome trenutku oko 390 vozača autobusa i tramvaja te vozila za prijevoz osoba s invaliditetom, a navedena se brojka svakodnevno mijenja", navodi se iz ZET-a.


Zbog ove situacije su prilagodili neke rasporede na određenim linijama te ulažu velike napore kako bi ovakve okolnosti čim manje utjecale na redovito funkcioniranje javnog prijevoza. Stoga, ako autobus ili tramvaj kasne više od 15 minuta, imate pravo na e-ispričnicu. "Na zahtjeve se odgovara u najkraćem mogućem roku, a da li će se putniku izdana potvrda biti uvažena, odlučuje poslodavac ili obrazovna institucija kojoj se ona prilaže", javljaju.


>>>Studentica zapitala gradonačelnika: 'Je li normalno da muškarci maltretiraju djevojke u autobusima?'<<<


Na ovom linku možete pronaći e-ispričnicu koju morate ispuniti. Osim stanice i linije te smjera, morate upisati i svoje ime i prezime te u kućicu e-mail adrese upisuje se adresa pravne osobe (fakultet, profesor, poslodavac) kojoj se upućuje tražena e-ispričnica i na temelju toga ZET šalje podatke toj pravnoj osobi.

Još vijesti