Mojfaks.hr u Vijesti

Splićanin je najbolji student na Oxfordu: 'Daleko je još dan kad ću se vratiti u Hrvatsku'

Na Oxfordu studira oko 22 tisuće najboljih studenata koji prođu sito i rešeto prije nego dobiju njihov indeks. Među njima su studenti više od 140 nacionalnosti, deset je Hrvata, a Jure Jerić iz Splita je među najboljima od najboljih.

28. srpnja 2014 12:39
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ma, nije to ništa posebno. Važno je samo dobro se organizirati. Sve se može kad dobro isplaniraš, a odlazak u inozemstvo tijekom studija, barem na Erasumus razmjenu, preporučujem svim mladima. Na taj način vidjet će svijeta, puno novoga naučiti i poboljšati sebi šanse za zaposlenje“, govori Jure.

Briljirao je u 1. gimnaziji gdje je imao petice od vrha do dna, svaki dan je stizao na trening u “Gusara”, paralelno s tim bio je glavni urednik višestruko nagrađivanog školskog lista "Fama", honorarni suradnik Hrvatskog radija, aktivan u civilnom sektoru, u Kinoklubu, a uz sve to je stizao biti i tipični srednjoškolac, koji je imao vremena za sve što vole mladi: putovanja, tulume, izlaske, šetnje, diskoteke... Obrazovanje je nastavio u inozemstvu, u Velikoj Britaniji na Sveučilištu Warwick.

Nakon tri godine Warwicka dobio je zeleno svjetlo za nastavak studija na Oxfordu, najpoznatijem britanskom sveučilištu. Za studij Globalno upravljanje i diplomacije na Oxfordu uspio je dobiti punu Micheal Wills stipendiju u iznosu od oko 335 tisuća kuna godišnje.

"Siguran sam da ću jednoga dana postati doktor međunarodne političke ekonomije, a onda, možda, jednoga dana doći živjeti u Hrvatsku i primijeniti sve znanje i iskustvo koje ću steći u inozemstvu. Za sada: drago mi je doći doma, ali mi je drago i otići gore", zaključuje Jure.

Intervju možete pročitati ovdje.

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija
foto: sxc.hu

Još vijesti