Mojfaks.hr u Vijesti

Stalno 'škicate' je li ušao 'kondor' ili ne? U tramvajima možda više neće biti kontrolora u civilu

Mnogi studenti koji se koriste javnim prijevozom imaju i pokaz pa tako i studenti u Zagrebu koji najčešće putuju ZET-ovim tramvajima ili autobusima. No, i dalje postoje oni koji se 'švercaju' pa stalno pogledavaju prema vratima vozila i razmišljaju o tome hoće li ući kontrola ili ne. Za 'švercere' možda više neće biti straha jer u ZET-u razmišljaju o tome da kontrolori počnu nositi radne uniforme jer su do sada radili u civilu.

30. travnja 2019 11:45
Stalno 'škicate' je li ušao 'kondor' ili ne? U tramvajima možda više neće biti kontrolora u civilu

Stalno 'škicate' je li ušao 'kondor' ili ne? U tramvajima možda više neće biti kontrolora u civilu Foto: MojFaks

Nema više kontrolora u civilu! Barem pita li se ZET-ov Ured karata i Službu ekonomsko-financijskih poslova, koji su od uprave tvrtke zatražili da oni koji provjeravaju karte putnika u autobusima i tramvajima to rade isključivo u službenoj odjeći jer su kontrolori u odori "uredniji", piše Večernji list.

Izvor: Facebook@zagrebačkielektričnitramvaj

Službena odjeća, međutim, nije još službena jer su se protiv takve odluke pobunili sindikati, koji su zatražili da se o njoj razmisli, i to tek nakon što se upravo predstavnici kontrolora izjasne je li potrebno ponovno uvođenje uniformi.

Davor Šarić, povjerenik za ured i kontrolu karata ZET-ova Sindikata vozača i prometnih radnika te ujedno kontrolor, kazao je za Večernji list da se još ne zna hoće li se uvesti uniforme za kontrolore. Istaknuo je da sindikat nije za to.

...Moraš li doista pokazati osobnu iskaznicu? Razbijamo sve mitove vezane uz ovlasti kontrolora ZET-a...


...Nije moglo iskrenije: Zagrebački studenti otkrili zašto se masovno švercaju u tramvajima...


"Oni koji nemaju karte izlaze iz autobusa ili tramvaja čim nas vide da u službenoj odjeći ulazimo u vozilo. Nema potrebe za povratak na staro jer, kad smo kontrolirali isključivo u odorama, karata se jednostavno manje prodavalo.",  ističe Šarić pa dodaje kako kupnju "ulaznica" u ZET-ov autobus ili tramvaj svakako povećava činjenica da se putnika u svakom trenutku može iznenaditi pitanjem ima li važeću prijevoznu kartu.

Foto: MojFaks

Ukidanje kontrole u civilu, upozoravaju sindikalisti, za ZET je jednostavno neisplativo te se nadaju da odluka neće proći, dok iz donedavne Holdingove podružnice poručuju kako još ništa nisu odlučili.

...\'Daj dokumente ili ću ti skenirati osobnu\': ZET-ovi kontrolori studentima prijete uređajem iz budućnosti...


Budući da se krenulo s razmišljanjem o uvođenju radne odjeće za kontrolore, možda se ta zamisao na kraju i obistini. Premda bi studenti u svakom trenutku trebali imati svoju kartu dok se voze javnim prijevozom, vjerojatno bi lakše disali "šverceri" među studentima kada kontrola ne bi bila u civilu.

MojFaks
izvor: Večernji list
foto: Facebook/Pixlr

Još vijesti