V.K. u Vijesti

Stigle epidemiološke preporuke za ljetni semestar: Evo što je najbitnije

Nastava se vraća kontaktno za sve, ali maske su i dalje obavezne.

3. ožujka 2022 16:39
cipljenje, studenti na predavanju, predavanja uzivo

cipljenje, studenti na predavanju, predavanja uzivo Foto: Shutterstock

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavilo je nove mjere i preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 uz primjenu protupandemijskih mjera za ljetni semestar akademske godine 2021./2022.


Kako pišu na svojim službenim stranicama, „uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju i značajke Omicron varijante virusa SARS-CoV-2, ukidaju se sve mjere i preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima“, javljaju iz HZJZ-a.


>>>Brucoši cijeli semestar 'slušali' online predavanja preminule profesorice – nisu znali da je umrla<<<


Ukidanje mjera odnosi se na predavanja, seminare, vježbe, ispite i konzultacije, a to znači da je „visokoškolska nastava izvodi prema akreditiranom studijskom programu na klasičan, kontaktan način, kao i nastava uživo, uz prisutnost nastavnika i studenta na visokom učilištu“, pojašnjavaju.


No, HZJZ naglašava da neke mjere ipak ostaju na snazi, poput svakodnevnog čišćenja prostorija i redovitog i pravilnog pranja ruku. Uz to, maske i dalje ostaju obavezne tijekom boravka u prostorijama visokih učilišta, te se prostor u kojem se boravi mora provjetravati više puta dnevno, a HZJZ savjetuje „kad je lijepo vrijeme preporučuje se ostaviti otvorene prozore tijekom nastave".


>>>Ustavni sud 'srušio' odluku Stožera: Studenti na fakultetima više ne moraju imati COVID potvrdu<<<


„Ove preporuke ne isključuju provedbu drugih preporuka u skladu s aktualnom i promijenjenom epidemiološkom situacijom te mjerama i uputama Stožera civilne zaštite RH i/ili lokalnoga stožera civilne zaštite“, pišu.


Detaljnije preporuke možete pronaći ovdje.


Izvor: hzjz.hr


Još vijesti