V.K. u Vijesti

[FOTO] Nakon derbija Dinamo-Hajduk uljezi ušli u dom na Savi i napali studenta: Oglasila se i policija

Sinoć oko 22 sata u najveći zagrebački studentski dom ušli su uljezi. Zasad još nije jasno o kome se točno radilo.

6. prosinca 2021 12:27
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Večernji sati nedjeljom u cijelome su gradu Zagrebu najčešće mirni jer se većina sugrađana sprema na počinak kako bi odmorni ušli u novi radni tjedan. U studentskim domovima ponekad je atmosfera malo drugačija. Sinoć, 5. prosinca oko 22 sata, iako nije bilo nikakvog predbožićnog partijanja, bilo je policije.


Policija se okupila pokraj 6. paviljona studentskog doma / Foto: screenshot via jutarnji.hr


Naime, u nedjelju oko 22 sata više policajaca s četiri "marice" stiglo je u studentski dom "Stjepan Radić", poznatiji kao "Sava". Navodno su dobili dojavu da su navijači nogometnog kluba Dinamo, "Bad Blue Boysi", upali u dom te u nekoliko paviljona fizički napali studente.


>>>[VIDEO] Zbog svađe s dečkom, svojim se Golfom zabila u njegov BMW – više puta<<<


Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


Kako navode domaći mediji, do incidenta u domu došlo je nakon pobjede Hajduka nad Dinamom na njihovom terenu koja se odirala nedugo prije samog napada. Ispred glavnog ulaza u dom stajalo je nekoliko policijskih kombija, grupa policajaca, zaštitari, a onda i studenti.


Studenti su ovo komešanje komentirali i u Facebook grupi studentskog doma "Stjepan Radić". Kako pišu, incident se dogodio u 6. paviljonu.



Neki su mislili da je policija stigla zbog čestih krađa u domovima / Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


>>>Drama na splitskom Ekonomskom fakultetu: Odbila nositi masku na fakultetu, stigla i policija...<<<


Studenti su pretpostavljali da se radi o navijačima Dinama / Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


Prema pisanju drugih portala, studenti su kazali kako su pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boysi skakali preko ograde doma, upadali u domove i tražili studente na koje bi nasrnuli. "Valjda su došli ovdje jer znaju da nitko nije iz Zagreba i nema 'nikog njihovog'", komentirao je student za Zadarski.


Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


Studenti su također pisali da je sinoć uhićeno od 10 do 15 osoba, no informacije o uhićenjima nisu potvrđene.


>>>[VIDEO] Studenti u Zagrebu kuhali večeru u 2 ujutro pa zapalili kuhinju i stan<<<


U petom paviljonu je navodno bilo mirno / Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"



Nisu bile u pitanju "fešte" / Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


Ipak, policija je jutros za Slobodnu Dalmaciju potvrdila kako uljezi u domu ipak nisu bili navijači. "Prema podacima koje sada imamo, sinoćnji događaj ne dovodimo u vezu s navijačima", poručili su iz PU Zagrebačke.


Najnovije informacije kojima raspolažu mediji glase da se radilo o dvojici počinitelja koji su, ušavši u dom, ozlijedili dvadesetogodišnjeg stanara doma.

Još vijesti