V.K. u Vijesti

Tragedija na 'crnom sveučilištu': Student ubio svoju djevojku injekcijom heroina – razlog je bizaran

On je preživio.

16. veljače 2022 15:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prije nego što se policija u petak pojavila u hotelskoj sobi, Haoyu Wang, 26-godišnji student Sveučilišta u Utahu, poslao je e-mail članu sveučilišnog osoblja kojemu je napisao da je svojoj djevojci ubrizgao heroin "kako bi je oslobodio patnje", navodi se u policijskoj izjavi o uhićenju.


Wang je u svojem e-mailu naznačio da će on i njegova djevojka biti mrtvi do trenutka kada ih pronađu.


>>>Student biologije iz puške pucao po faksu: Usmrtio jednu, ranio tri osobe, a na kraju presudio i samome sebi<<<


Ipak, kada su policajci ušli u hotelsku sobu oko 6 ujutro u petak, samo je Wangova 19-godišnja djevojka, također studentica, bila mrtva. Wang je odmah priveden, a za sada ga policija drži bez jamčevine pod optužbom za "svjesno i namjerno" ubojstvo. Policija je priopćila da se slučaj istražuje kao "bojstvo povezano s obiteljskim nasiljem". Iz sudskih zapisnika nije jasno ima li student odvjetnika, piše Washington Post.


Foto: screenshot via Twitter@slcpd


19-godišnja djevojka nije javno identificirana kako bi informacije o njenoj smrti prvo saznala njena obitelj, no ipak se neki podaci znaju o ovom paru. Kako javlja policija iz Salt Lake Cityja u svom priopćenju, Wang i njegova djevojka su u vrijeme ubojstva živjeli zajedno i oboje su kineski državljani. Osim toga, Sveučilište Utah identificiralo je njegovu djevojku kao "međunarodnu studenticu preddiplomskog studija".


>>>Kadet izvršio samoubojstvo na Policijskoj akademiji u Sarajevu, ostavio oproštajno pismo<<<


I sveučilište objavilo priopćenje vezano za slučaj


Nakon što su zaprimili informacije vezane za ubojstvo svoje studentice, i samo je sveučilište objavilo priopćenje u kojemu njenu smrt nazvaju "gubitkom čitave zajednice". "Smrt svake mlade osobe koja krene u odrasli život je tužna. I nažalost, obiteljsko nasilje je raširenije nego što mnogi od nas znaju, čak i među studentima", navode u priopćenju uz informaciju da je i osumnjičeni Wang bio njihov student.


"Crno" Sveučilište


Posljednjih nekoliko godina, čak je nekoliko studentica umrlo na ovom Sveučilištu nakon nasilnih susreta s partnerima, objavio je list Salt Lake Tribune na kojega se poziva Washington Post. U siječnju 2019. godine Sarah Hawley je odrađivala medicinsku specijalizaciju na Sveučilištu kada ju je njen partner upucao. Lauren McCluskey je također studirala na ovoj visokoobrazovnoj instituciji i bila aktivna članica atletičarskog tima kad je ubijena ispred studentskog doma u listopadu 2018. godine, navodno od strane muškarca s kojim je u to vrijeme kratko izlazila.


>>>8 od 10 studenata osjeća strah na ulicama, najčešće kad se sami vraćaju kući<<<


Wang i prije optuživan za nasilje


Kako piše Washington Post, Wang je u siječnju ove godine bio optužen za fizički napad na svoju djevojku tijekom svađe u drugom hotelu. Pušten je iz zatvora kako bi sačekao suđenje nakon što se prema sudskim dokumentima smatralo da je nizak rizik od ponovnog počinjenja nasilnog djela. Najnovija izjava o uhićenju Wanga pokazuje kako su policajci uspjeli pronaći par u petak.



Nakon što je obaviještena o e-mailu, policija Sveučilišta Utah pronašla je telefon 19-godišnje studentice u Quality Innu koji se nalazi oko 10 minuta vožnje zapadno od kampusa. Uz pomoć policijske uprave Salt Lake Cityja, sveučilišni su službenici proveli provjeru dobrobiti studentice u sobi koju je Wang iznajmio. No, nažalost, za mladu studenticu nije bilo nade, pa su bolničari na mjestu događaja samo utvrdili smrt, dok za Wanga navodno nije bilo potrebno liječenje.


>>>Nevjerojatno: Traže oslobađanje ubojice jer je prezgodan?<<<


Imali samoubilački pakt?


Nakon uhićenja, Wang je rekao policiji u intervjuu da su on i njegova djevojka planirali zajedno umrijeti samoubojstvom. Kako bi to izveo, Wang je navodno kazao kako je naručio heroin i fentanil putem interneta. Wang je policiji pod zakletvom kazao da su on i njegova djevojka šmrkali kokain. Ona je potom povratila pa prestala reagirati i počela vrlo teško disati.


Tada joj je "ubrizgao visoku dozu heroina s namjerom da je ubije i olakša joj patnje", stoji u izjavi dodajući da je umrla što joj je ubrizgao sadržaj injekcije. Potom je ubrizgao heroin i sebi te je ostao u sobi sve do dolaska policije.


izvor: washingtonpost.com

Još vijesti