L.B. u Vijesti

Student biologije iz puške pucao po faksu: Usmrtio jednu, ranio tri osobe, a na kraju presudio i samome sebi

Policija kaže da je tragedija na Sveučilištu u Heidelbergu mogla završiti i gore. Kako su tijekom očevida otkrili, student je u ruksaku nosio još streljiva.

25. Siječnja 2022 13:38
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kako izvještava policija, mladić je prije napada na sveučilištu ocu poslao WhatsApp poruku u kojoj je napisao da "neki ljudi moraju biti kažnjeni" te da želi da ga "sahrane na moru". Detalji se još uvijek provjeravaju kako bi se došlo do što kompletnije slike događanja, motiva i profila počinitelja, piše Bild.de.


"Sada ćemo, u sljedećih nekoliko dana, ispitati osobe iz njegove okoline, uz snažan pritisak", izjavio je načelnik policije u Mannheimu, Siegfried Kollmar.


Dvije puške i ruksak pun streljiva


Ovog ponedjeljka u podne, student biologije ušao je u predavaonicu Sveučilišta u Heidelbergu s laganim ruksakom na leđima i dvjema puškama te počeo pucati. Ubojica je 23-godišnjakinji pucao u glavu, a zbog zadobivenih ozljeda podlegla je u bolnici oko 16 sati istoga dana. U svom je krvoločnom pohodu ozlijedio još dvije djevojke (jednu staru 19, a drugu staru 21 godinu) te mladića od 20 godina.


Nakon počinjenja zločina pobjegao je iz zgrade sveučilišta i počinio samoubojstvo.


>>>Horor u Rusiji: 18-godišnjak pucao po sveučilišnom kampusu, ima i smrtno stradalih<<<


Prema podacima policije, 18-godišnjak je u ruksaku nosio još stotinjak komada streljiva. Iako je imao vremena za ponovno punjenje oružja, prestao je pucati. O razlozima se još uvijek nagađa.


Nije ranije kažnjavan


18-godišnjak je živio u Mannheimu, a oružje je navodno nabavio u inozemstvu prije samo nekoliko dana, tvrde iz policije. Dokaze o kupovanju oružja su pronašli, ali ne i dozvolu za rukovanje vatrenim oružjem. Prema dosadašnjim saznanjima, nije ranije kažnjavan. Tijekom istrage pokušat će se odgovoriti na pitanje tko prodaje oružje osobama bez dozvole za njihovo nošenje.


Prema podacima policije, prvi pozivi hitne pomoći zaprimljeni su u 12.24 sati, a samo šest minuta kasnije na mjesto događanja stigla su prva kola hitne pomoći. Ubrzo nakon toga, pronašli su i beživotno tijelo počinitelja na kampusu.


>>>Pucnjava na fakultetu u Rusiji: 19-godišnji student pucao na kolege, a zatim ubio sebe<<<


Budući da se uz mladićevo tijelo nalazio i ruksak nepoznatog sadržaja, policija je prvo pozvala tim pirotehničara da pregledaju sadržaj ruksaka. Tek nakon toga pristupilo se očevidu tijela.
Nešto poslije 15 sati policija je izjavila da bojazni više nema. "Pretpostavljamo da je riječ o jednom počinitelju. Trenutno više nema opasnosti", izjavio je glasnogovornik policije.


Nagađa se o psihičkim problemima počinitelja. Naime, nije imao političke ni vjerske motive za ovaj čin. Mladić nije imao ni vozačku dozvolu, a odmah po očevidu krenulo se s utvrđivanjem identiteta počinitelja. "Vrlo je neobična ova situacija", rekao je načelnik policije.


Nevjerica i strah šire se kampusom. "Šokirani smo. Ovo je katastrofa koja nadilazi sve što se može zamisliti između predavanja, ispita i sveučilišnog života", rekao je Peter Abelmann, predsjednik studentskog zbora.


Brojni političari i osobe iz javnog i političkog života ovog grada i ove zemlje takoeđer su komentirali strašni događaj i uputili poruku podrške obiteljima stradalih te ostalim studentima.


izvor: Bild.de

Još vijesti