Mojfaks.hr u Vijesti

Student servis? – Evo što bi trebao biti!

Studentski poslovi u Hrvata su bez konkurencije. Prodavanje sladoleda, iskrcavanje i ukrcavanje tereta, prodavanje karata po galerijama… što već sve ne u službi iskorištavanja njihovog akademskog potencijala. Sramotno. Evo što znači studentski servis u nekim naprednijim sredinama...

6. srpnja 2010 13:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zamislite šišanje kod renomiranog frizera, večeru u francuskom restoranu ili stavljanje plombe kod vrhunskih zubara, a sve u pola cijene i niže? U Americi studenti u djelatnostima koje iziskuju praksu poput kulinarstva, stomatologije ili stylinga, odrađuju svoju satnicu za nevjerojatno nižu cijenu a sve pod pokroviteljstvom institucije.

Ukoliko nemate problema s idejom da vam student popravi zub uz konzultaciju sa seniorom ili da vam mlada kuharica složi večeru u brendiranom restoranu od istih sastojaka koji čine i tri puta skuplje obroke, onda stvarno imate izbora jerbo se radi o normalnom funkcioniranju stvari preko bare.

>> Nagradna igra: Osvoji ulaznice za NOKIA Papaya Day & Night

Ideja je izuzetna i iskreno – zašto, pobogu, to nitko ne radi u Hrvatskoj? Ja bih prvi dao svoju gubicu na popravak mladom zubaru na praksi. Jer, prvo, studoš će biti 200 posto oprezan da ne bi zabrljao, drugo ostat će mi pare za sljedeća tri karijesa.

No da. Brutalna je istina da se studenti tretiraju kao bijelo roblje i da neki budući računarac mora raditi fizikalu ne bi li si uštedio džeparac za more, dok su mu moždane vijuge u naponu snage bez da ih je itko voljan uposliti. Ili da, poslodavac će možda i uzeti studenta ali će vam svejedno naplatiti punu cijenu čisto da ne dobijete osjećaj kako ima ljudi koji vas ne žele oguliti rukama i nogama.

Evo kratki video o studentskim uslugama  o kojima možemo samo američki sanjati:



Krešimir Dujmović

Još vijesti