V.S u Vijesti

Studenti, nikad nije kasno! Jasminka ima 75 godina, a dogodine planira diplomirati

Reporter emisije 'Provjereno' Mato Barišić proveo je dan s Jasminkom, 75-godišnjom studenticom Fakulteta filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu. Iako svojim kolegama iz studentskih klupa može biti baka, prolazi iste brige kao i oni, trči na predavanja i strepi na ispitima, a njezin je indeks pun izvrsnih ocjena.

7. lipnja 2019 11:32
Studenti, nikad nije kasno! Jasminka ima 75 godina, a dogodine planira diplomirati

Studenti, nikad nije kasno! Jasminka ima 75 godina, a dogodine planira diplomirati Foto: MojFaks

Studentica Jasminka trenutno ima 75 godina. Nakon 40 godina staža u jednom laboratoriju i nakon završenog studija davnih dana, odlučila je da tek počinje. Nema stajanja jer ona želi više, pa je prvo upisala dodiplomski studij. Nakon toga upisala je diplomski studij, a ne bi ničega od toga bilo da Jasminka nije tako vedrog duha, nasmijana i spremna za izazove i šalu.


Suprug joj je, kaže, najveća potpora. "Nije se ništa čudio. I puno mojih kolegica školskih se nije čudilo jer sam ja uvijek voljela učiti. Znači, ja bih sa 76, ako Bog da, diplomirala i postala bih magistar religijskih znanosti", kaže Jasminka. "Prijateljica mi je rekla da sam se upisala na faks da mi muž ima studenticu, a ne penzionerku", u šaljivom tonu dodaje 75-godišnja studentica, prenosi dnevnik.hr. 


Dok se ona druži s djevojkama u ranim dvadesetima, njezine vršnjakinje uglavnom vode posve drukčiji život. "Ja mislim da u tim nekim godinama shvatite što vas stvarno zanima. Ja sa svojih 26 godina i dalje ne znam što ću sa životom", kaže njezina fakultetska kolegica Beatrice.

Jasminka sa svojim stavom o životu, osim kolega iz klupa, impresionira i profesore. "Rijetko su izgrađeni ljudi ponovo studenti, ali kada jesu, onda su često među najboljima. Dva do tri slučaja koja sam imao bili su izvrsni, uključujući gđu Jasminku", govori akademik Mislav Ježić, njezin profesor. "Precizna je, kako smo imali neke kolokvije i ispite, ona je dolazila na sve to i polagala , tako da se i u ovoj dobi može biti besprijekoran", kaže prof. dr. sc. Ivan Koprek, dekan Fakulteta filozofije i religijskih znanosti, piše dnevnik.hr.

Izvor: dnevnik.hr
Foto: Provjereno

Još vijesti