V.K. u Vijesti

Buduća pravnica, najmlađa zastupnica Gradske skupštine o mjeri 'roditelj-odgojitelj': 'Zagreb je bio mjesto gdje su majke na prvom mjestu...'

Od najave ukidanja gradske mjere 'roditelj-odgojitelj' o ovom se političkom potezu vodi žestoka rasprava. I dok neki smatraju da je ova mjera pozitivno utjecala na demografsku sliku grada, drugi pak tvrde da za to nema nikakvih konkretnih dokaza. Unatoč konstantnom pristisku korisnica ove mjere, aktualna vlast odlučna je u ukidanju iste.

24. Siječnja 2022 17:24
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Lucija Topolovec ima 25 godina i najmlađa je zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Prema njenim profilima na društvenim mrežama, studentica je Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i oduvijek voli svoj grad.


Kako je stranka čija je aktivna članica, "Bandić Milan 365 – Stranka rada i Solidarnosti", nedavno prenijela na svojim društvenim mrežama, ova perspektivna Zagrepčanka uključila se u javni diskurs i pozvala na prestanak govora mržnje prema roditeljima-odgojiteljima.


>>>[INTERVJU] Jučer maturant, danas najmlađi vijećnik u Hrvatskoj: 'U Koprivnicu uskoro stižu studentski dom i McDonald's'<<<


Mlada djevojka osvrnula se na situaciju koja puni medijske stupce, a vezana je uz ukidanje mjera za roditelje odgojitelje. "Moj grad, otkad ga pamtim, bio je mjesto gdje se poštivao svaki čovjek i njegove potrebe. Bio je mjesto gdje su se obitelj i majka stavljali na prvo mjesto i gdje se socijalna osviještenost promicala svakodnevno. Danas, kad se radi o Mjeri roditelj odgojitelj, umjesto da se poštuju prava njenih korisnika ona se suspendira unatoč dobrom i mjerljivom demografskom rezultatu", piše Lucija u objavi koju je objavila stranka Bandić Milan 365 na svom Facebook računu.


>>>Student, političar i mamac za kolegice: 23-godišnji SDP-ovac Lovro najmlađi je gradski vijećnik u Hrvatskoj<<<


Osim toga, komentirala je i kako je sporna mjera "naprasno de facto ukinuta za one koji su stekli pravo njenoga korištenja", što je izazvalo "lavinu pogrdnih, psovačkih i diskriminirajućih objava i komentara na društvenim mrežama protiv majki koje koriste mjeru."


Topolovec stoga poziva sve građane u zaustavljanje lavine govora mržnje prema roditeljima-odgojiteljima uključivanjem u javno savjetovanje.




>>>'Pomela' na izborima: 22-godišnja studentica politologije postala načelnica svoje općine<<<


"Uključite se u javno savjetovanje koje je pokrenuo Klub gradskih zastupnika Stranke rada i solidarnosti kojem i sama pripadam, doprinesite zaustavljanju govora mržnje prema korisnicima mjere i dajte doprinos da se ne suspendiraju zagrebačke demokratske mjere koje su dale sjajan dosadašnji rezultat. Nemojmo dopustiti da se bezobzirno ukidaju stečena prava", poziva studentica prava i ostavlja link koji preusmjerava na službene stranice grada Zagreba, točnije, na "Nacrt prijedloga odluke o stavljanju izvan snage Odluke o izmjenama Odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja."

Još vijesti