Mojfaks.hr u Vijesti

Ću-ću! Hrvatskom odsad vozi 'studentski vlak': Od metropole do ovog grada za manje od 4 sata

Krenula je nova HŽ linija između Osijeka i Zagreba, a prvenstveno je namijenjena studentima.

12. listopada 2020 12:19
Ću-ću! Hrvatskom odsad vozi 'studentski vlak': Od metropole do ovog grada za manje od 4 sata

Ću-ću! Hrvatskom odsad vozi 'studentski vlak': Od metropole do ovog grada za manje od 4 sata Foto: MojFaks

U nedjelju (jučer) je u 17 sati i 50 minuta s osječkog Željezničkog kolodvora prvi put krenuo "Studentski vlak" za Zagreb koji na odredište stiže u 21 sati i 44 minute. Ovaj će vlak iz Osijeka za Zagreb voziti svake nedjelje, a iz Zagreba za Osijek petkom i to u 16 sati i 30 minuta kako bi u Osijek stigao u 20 sati i 26 minuta. 

...Besplatne karte za vlak studentima ove županije: Preuzmite ih na kolodvorima diljem Hrvatske...


Ta linija najavljena je prije nekoliko tjedana u Osječko-baranjskoj županiji nakon sastanka predsjednika Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željka Ukića i župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića. 

...Jedina županija koja 100% financira prijevoz studentima: Besplatna vožnja vlakom od idućeg ponedjeljka...


"Uvodimo i novu liniju nagibnog vlaka, takozvani Studentski vlak koji će iz Zagreba voziti prema Osijeku petkom popodne, a iz Osijeka prema Zagrebu nedjeljom popodne. Vrijeme vožnje će biti manje od četiri sata, što je gotovo sat vremena brže nego od sada", rekao je tom prilikom Željko Ukić, prenosi SiB.hr.

Nova ponuda za studente


Od Nove godine i Osječko-baranjska županija uvodi novu ponudu za studente. U suradnji s HŽ PP subvencionira prijevoz studenata vlakom i to za sve studente koji imaju prebivalište na području županije, a studiraju bilo gdje u Hrvatskoj. Do sada je ta subvencija iznosila 25%.

"Želja nam je dodatno potaknuti studente da koriste usluge Hrvatske željeznice, Osječko-baranjska županija će od 1. siječnja 2021. godine u potpunosti subvencionirati prijevoz studenata vlakom. Studenti s područja naše županije, bez obzira gdje u Hrvatskoj studiraju imat će besplatan prijevoz", rekao je župan Anušić. 

...U HŽ-u nema distanciranja! Vožnja linijom omiljenom među studentima: Naslagani kao sardine, sjede u prolazima... FOTO...


A kako bi se unaprijedila kvaliteta prijevoza, od 15. listopada jedan niskopodni vlak povezivat će Osijek i Vinkovce, a u budućnosti se osim rekonstrukcije pruge i obnove osječkog  kolodvora očekuje i nastavak modernizacije HŽ-ove flote na području istoka Hrvatske.

A.Z.
izvor: SiB.hr
foto: HŽPP
Još vijesti