V.K. u Vijesti

Ugledno sveučilište inzistira – ako se studenti žele vratiti na kampus morat će se cijepiti

Je li povratak 'na staro' moguć samo cijepljenima?

10. svibnja 2021 11:56
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Jedno od najpoznatijih Sveučilišta na svijetu, Harvard, objavilo je na svojim službenim stranicama kako se svi njihovi zaposlenici, istraživači i studenti moraju cijepiti ako se najesen žele vratiti na kampus.


>>>Diplome ovih fakulteta vrijede milijarde: Ova sveučilišta 'proizvode' najbogatije ljude na svijetu<<<


Naime, iako često provode testiranja osoba koje se kreću prostorijama kampusa i koriste ih u svom radu ili svakodnevnom životu, s ciljem zaštite svih korisnika, najavljuju da će cijepljenje biti preduvjet povratka na kampus. Kako objavljuju, svi punoljetni građani imaju se pravo prijaviti za besplatno cijepljenje, isključivo cjepivima koje je odobrilo FDA (Food and drug administration), a to su Pfizer, Moderna i Johnson&Johnson.


Iako AstraZeneca i Oxford nisu još uvijek potvrđeni, Harvard prihvaća studente i cijepljenje onim cijepivima koji ovu jesen sele na kampus iz drugih država. Također, kako napominju, studenti koji nisu cijepljeni i žele doći na kampus, mogu se prijaviti na njihovim službenim stranicama za svoj termin. Korištenje svih prostorija kampusa dozvoljeno je tek 2 tjedna nakon primitka druge doze.


>>>Više od 100 tužbi protiv fakulteta! Ogorčeni online obrazovanjem traže POVRAT NOVCA: 'Ovako mogu učiti i preko YouTube-a'<<<


U priopćenju također stoji da studenti mogu odbiti cijepljenje jedino zbog zdravstvenog stanja ili religijskog uvjerenja. Uz to navode kako je nošenje maski i dalje obavezno, posebice u prostorijama kampusa, dok nisu nužne za aktivnosti koje se obavljaju izvan zatvorenih prostora, ukoliko se i dalje pridržavaju preporučenih protuepidemioloških mjera.


>>>Ništa od vize za studiranje! SAD iz zemlje izbacuje sve strane studente koji će najesen studirati online<<<

Još vijesti