V.K. u Vijesti

[VIDEO] Vučić u predizbornom spotu 'lovi' i glasove studenata: 'Ne ispuštate knjigu iz ruku, o tome vam ovisi budućnost'

'Vi ste studentica. Sigurno ne ispuštate knjigu iz ruku, o tome vam ovisi budućnost, je li tako?', prve su riječi aktualnog predsjednika Repulike Srbije, Aleksandra Vučića, u novoobjavljenom predizbornom spotu.

14. ožujka 2022 15:54
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Glasači u Srbiji izlaze na izbore 3. travnja, kada se održavaju izbori za predsjednika Srbije.

Izbori su redovni jer ističe petogodišnji mandat dosadašnjem predsjedniku Aleksandru Vučiću. On je naime na svojim Instagram i Youtube profilima počeo objavljivati predizborne spotove, a u jednom se obraća izravno studentima, liječnicima i radništvu.


>>>[VIDEO] Novi hit predsjednika Vučića: Kao student mami kupio skupi usisavač koji je otplaćivao godinu dana<<<


Kako je vidljivo u spotu, mlada žena i dvojica muškaraca stoje ispred umjetnine, slike motiva u stilu Rorschachovog testa mrlja te komentiraju na što ih podsjećaju apstraktni oblici: studentica "vidi" knjigu, liječnik spominje stetoskop, a treća osoba, radnik, spominje "plan stana".


U njihov razgovor uključuje se i sadašnji predsjednik Vučić te im se svakom posebno obraća.


"Vi ste studentica? Sigurno ne ispuštate knjigu iz ruku, o tome vam ovisi budućnost, je li tako? Vi, doktore, ne ispuštate stetoskop iz ruku? Malo umorno djelujete, posebno ovih dana. I vi puno radite, skoro ste se uselili?", komentira Vučić sa svim prisutnima, dok mu radnik odgovara da ima "subvencioniran stan i da ga sada sređuje".


Uto, studentica se obraća Vučiću i pita ga što on vidi na spornoj slici. "Ja na ovoj slici vidim budućnost Srbije", govori Vučić, dok na samom kraju predizbornog spota ženski glas mirnim tonom izgovara: "Mir. Stabilnost. Vučić."




U spotu se spominju studenti i subvencionirani stan, a kako smo pisali, predsjednik je krajem studenog održao je konferenciju za medije tijekom koje se osvrnuo na nekoliko aktualnih tema među kojima su gospodarski koraci koje vlada planira poduzeti, teme razgovora s predsjednikom Rusije, Putinom, stanje na Kosovu, ali i o nove mjere demografske politike.


Tada je najavio posebnu mjeru za mlade kako bi "motivirali studente, dame i muškarce, da ne bježe od braka kao institucije i rađanja djece", kazao je tada.


>>>Predsjednik Vučić želi da studentice rađaju: Nudi im ukidanje ispitnih rokova, više vremena za diplomu i 4 tisuće eura<<<


Za studente pomakli rokove ako imaju dijete, dodali državnu pomoć za kupnju stanova


"Za studente odmah donosimo mjeru. Ako djevojka ili žena zatrudni i rodi dijete, za nju neće vrijediti ispitni rokovi. Isto tako i za muškarca koji je student ne vrijede ispitni rokovi, ali ćemo odrediti rokove za obične fakultete. Svi oni će morati završiti studij do 26. godine, a računat će im se kao da su redovno završili. Za Medicinske fakultete je do 28. godine. Što time dobivamo? Oni se ne moraju pojaviti u prosincu ako u tom periodu idu na rađanje. Ili na primjer u rujanskom roku, lipanjskom roku", izjavio je predsjednik RS-a Vučić krajem prošle godine, a početkom ove godine krenula je isplata financijske pomoći mladima od 6 do 29 godina u iznosu od 100 eura.


>>>[VIDEO] Mladi u susjedstvu dobit će 100 eura državne pomoći: Evo na što će potrošiti taj novac<<<


Uz to, Srbija je uvela i mjere pomoći za subvencioniranje stanova mladima kako bi čim ranije izašli iz obiteljskog doma. "Ovo mjera, koju smatramo najvažnijom, je direktno vezana za majke kako ne bi došlo do zloupotreba. A to su stanovi i ogromna pomoć. Država će bespovratno dati mladim bračnim parovima, ali će pravo svojine ići na majku. Što razmatramo je zapravo ovisno o tome koji bi se stambeni prostor uzimao, točnije gdje i koja je njihova veličina. Između 10 i 20 tisuća eura direktno poklanjamo od države kako bismo motivirali mlade ljude da izađu iz obiteljskih domova ranije", kazao je ranije.

Još vijesti