Mojfaks.hr u Vijesti

'U redu je da virus širimo među sobom': Studenti tulumare, neki mislili da su simptomi korone – posljedica mamurluka

Masovna okupljanja studenata nisu rezervirana samo za našu zemlju.

13. travnja 2021 18:01
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

I iako su u Velikoj Britaniji napokon otvoreni kafići i klubovi u koje su ovog vikenda hodočastili i stari i mladi, masovna okupljanja studenata nisu ni kod njih bila rijetkost, čak i u vrijeme lockdowna. Dapače, čini se da su studenti smatrali da je u redu da među sobom "šire koronu".


Radi se o studentima Sveučilišta Northumbria na kojemu je krajem prošle godine bilo čak 770 studenata zaraženih ovim virusom. Unatoč tome, i dalje su se družili i izlazili iako im je prijetila kazna u slučaju druženja mladih koji ne pripadaju istom kućanstvu.


Zbog svega ovoga u tom su momentu slovili za najsnažnije pogođeno sveučilište u zemlji.


U osvrtu na ovu situaciju, Evie South, koja stanuje s cimericama u stanu na kampusu, kaže da većina studenata izlazi i dalje, bez obzira na novi val širenja pandemije.


Bez maski u druženju...foto: screenshot via The Sun


"Da budem iskrena, ne čudi me što je ovaj grad žarište u našoj zemlji. Znam da neki studenti imaju simptome, ali i dalje izlaze, što je sve samo ne super. Kafići se zatvaraju iza 22 sata pa je očito da se druže u stanovima nakon toga", kazala je za The Sun.


"Svi znamo da na nas ne utječe ozbiljno"


Libby Rothwell, 19-godišnja studentica fizioterapije dodaje da su neki studneti čak zamijenili simptome zaraze koronavirusom mamurlukom nakon što su cijelu noć pili.


"U našem kućanstvu javila se korona. Morali smo u izolaciju. Nitko od nas nije imao simptome, a neki od nas čak su i razmišljali radi li se zbilja o virusu ili smo samo mamurni", kazala je. "Samo želim da sve prođe jer svi znamo da na nas ne utječe ozbiljno. U redu je da širimo virus među sobom."

No, Miliana Nikolova, 20-godišnja studentica poslovanja tvrdi da se studenti pridržavaju pravila. "Rekla bih da se većina studenata pridržava pravila, ali svima već postaje dosta cijele ove situacije", kaže. "Svatko se trudi koliko može da ostane siguran. Na Sveučilištu rade sve što mogu."


Otegotna okolnost je i ta što je unatoč 770 zaraženih na ovom Sveučilištu, samo 78 studenata razvilo je simptome, kako su izjavili s ove institucije i dodali da su ti studenti u izolaciji.


izvor: The Sun

Još vijesti