Mojfaks.hr u Vijesti

U suradnji s Rimcem: Na osječkom fakultetu pokrenut studij o automobilskoj industriji

Vjerojatno ne postoji osoba u Hrvatskoj koja ne zna Matu Rimca i njegovu tvrtku Rimac Automobili koja iz godine u godinu posluje sve bolje. Studijski program od četiri semestra o automobilskoj industriji, u suradnji sa spomenutom tvrtkom, pokrenut je na osječkom FERIT-u jer to je ono što je potrebno tržištu rada.

28. prosinca 2018 10:59
U suradnji s Rimcem: Na osječkom fakultetu pokrenut studij o automobilskoj industriji

U suradnji s Rimcem: Na osječkom fakultetu pokrenut studij o automobilskoj industriji Foto: MojFaks

Osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija - FERIT, pokrenuo je novi studij u skladu s očekivanjima modernog obrazovanja, ali prije svega u skladu s potrebama na tržištu rada, piše portal vijesti.hr. Zahvaljujući suradnji s tvrtkama Rimac Automobili, koja je nedavno otvorila i svoj ured u Osijeku, te primjerice s tvrtkom RT-RK koja već dugi niz godina radi za automobilske gigante poput BMW, a sa željom da studentima omoguće znanje i vještine s kojima će uspjeti na globalnom tržištu rada, pokrenut je AUTOCOM studijski program.

Izvor: ferit.unios.hr

"Program je razvijen u suradnji s partnerima ALV AST, GlobalLogic, Institut RT-RK, Rimac Automobili, Xylon i Yazaki, a cijeli studij odvijat će se na engleskom jeziku pa pozivamo i strane studente da pogledaju što nudimo. Zahvaljujemo svim našim partnerima i nadamo se kako će se zainteresirani studenti pridružiti našoj zajednici.", rekli su za vijesti.hr s osječkog FERIT-a.

...Prilika za perspektivne studente: Studenti ovog splitskog fakulteta praksu će obavljati kod Rimca...


Cijena samog studija iznosi visokih 7 tisuća eura za jednu godinu, ali će FERIT dio najboljih studenata subvencionirati s dvije, odnosno četiri tisuće eura po godini studija.


...On je uspio i radi kod najpoželjnijeg domaćeg poslodavca: Kako dobiti posao kod Rimca?...


"Rimac automobili sudjelovali su u kreiranju samog studijskog programa i želja nam je potaknuti mlade profesionalce da studiraju ovakva posebna inženjerska područja. Vjerujemo kako Osijek ima velik potencijal postati tehnološki hub.", rekao je Mate Rimac, jedan od pionira hrvatske automobilističke scene.

Izvor: Facebook@Mate Rimac

Tako će se na FERIT-u učiti o automobilskoj industriji, a cijeli program traje ukupno četiri semestra. Sve detalje o načinu upisa i uvjetima potražite na web stranici Autocom Ferit.

autor: MojFaks
izvor: vijesti.rtl.hr
foto: studijdizajna.com

Još vijesti