Mojfaks.hr u Vijesti

Doktorirala s 27 godina: Upoznajte najmlađu znanstvenicu u povijesti osječkog Sveučilišta

Dok neki odlaze za boljom budućnošću u Irsku ili Njemačku, Iva Buljubašić iz Osijeka odlučila je ostati u Hrvatskoj. To ne bi bilo ništa čudno da poslovne ponude iz Njemačke za nju ne pršte sa svih strana. Unatoč tome, ova 27-godišnja doktorica znanosti odlučila je ostati u Hrvatskoj.

3. studenog 2017 11:51
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Portal dnevnik.hr donosi priču o najmlađoj doktorici znanosti u povijesti osječkog Sveučilišta, a navode i podatak kako je Osijek iznjedrio nobelovce Vladimira Preloga i Lavoslava Ružičku pa se sada može pohvaliti i najmlađom znanstvenicom.


Izvor: dnevnik.hr

Iva Buljubašić doktorirala je s 27 godina, specijalnost joj je gerilski marketing, a iako je žele na njemačkom sveučilištu, njezina je poruka – ostajem u Hrvatskoj, piše dnevnik.hr. Do najvišeg stupnja akademskog obrazovanja Iva je stigla u najkraćem roku.

...\'Za žene u znanosti\': Četiri mlade znanstvenice postale stipendistice prestižnog programa...


"Nikad ne bih rekla da bi ovako završila, apsolutno nikada, zato što sam više bila osoba koja je, iskreno, voljela živjeti i nisam baš bila za knjigu. Trenutačno sam zaposlena kao poslijedoktorandica na Odjelu za kulturologiju na Sveučilištu u Osijeku", rekla je Iva za Novu TV.

Držala je kolegij u Njemačkoj, ali će ostati u Hrvatskoj


Iva je postala najmlađa doktorandica u povijesti Sveučilišta u Osijeku, a doktorirala je na temi Potencijali nekonvencionalnog marketinga u institucijama kulture Republike Hrvatske, a asistira u nastavi za marketing i menadžment. Sudjelovala je na Ekonomskom forumu mladih lidera u Poljskoj, a na Fakultetu Elektroničkih medija u Stuttgartu držala kolegij o gerilskom marketingu. Unatrag tri godine, s Umjetničkom akademijom radi na organizaciji Osječkih glazbenih srijeda.

...Prvo pa muško: S PMF-a na posao u jednu od najcool tvrtki u Berlinu...


"Smatram da gdje god da jeste trenutačno na planetu Zemlji, ako imate svoju viziju, svoj cilj, misiju, da možete uspjeti gdje god hoćete", kazala je za kraj najmlađa osječka znanstvenica.


Izvor: screenshot/dnevnik.hr

Iako ima otvorenu ponudu njemačkog sveučilišta, Iva ostaje u Osijeku što pokazuje da ne odlaze baš svi iz grada na Dravi i da još uvijek ima nade da se ondje nešto pozitivno pokrene za ostanak mladih.

Ivana Petrić
izvor: dnevnik.hr
foto: kulturologija.unios.hr

Još vijesti