V.K. u Vijesti

Objavljen natječaj za 'braniteljsku' stipendiju vrijednu 5000 kuna: Evo kako se prijaviti

Stipendije su u vrijednosti 500 kuna, a moguće ih je dobiti u tri kategorije.

3. studenog 2021 15:01
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zaklada hrvatskih branitelja Domovinskog rata i članova njihovih obitelji raspisala je natječaj za stipendiranje studenata u iznosu od 500 kuna, a moguće se prijaviti u tri kategorije.


Zaklada branitelja početkom ovog tjedna raspisala je natječaj "Potpore za obrazovanje" za studente redovitog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija odnosno integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija, kratkog stručnog studija, preddiplomskog stručnog studija i specijalističkog diplomskog stručnog studija obrazovanja.


>>>Objavljen natječaj za najpopularniju hrvatsku stipendiju: 10 tisuća studenata primat će 1200 kuna mjesečno'<<<


Kao i većina drugih stipendija, dodjeljuje se na mjesečnoj bazi, u iznosu od 500 kuna mjesečno kroz 10 mjeseci. Uz spomenuto, Zaklada dodjeljuje naknade i za djelomično pokrivanje školarina za poslijediplomce u iznosu od 6 tisuća kuna. Kategorije na koje se student mogu prijaviti su: djeca smrtno stradalih i nestalih branitelja iz Domovinskog rata, stipendija za izvrsnost i stipendija studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa.


Detalje natječaja možete pronaći ovdje, dok je cijeli Pravilnik o načinu ostvarivanja prava na potporu ovdje.


>>>Navijači Hajduka nude stipendije vrijedne 8000 kuna: Provjeri možeš li se prijaviti<<<


Iz Zaklade branitelja mole sve studente koji se javljaju na natječaj da svoje obrasce (koje možete pronaći ovdje) popune čitko i točno te da je potrebno ispuniti Izjavu o sastavu zajedničkog kućanstva koju možete pronaći ovdje. Svu prikupljenu i ispunjenu dokumentaciju studenti šalju poštom, na adresu: Zaklada hrvatskih branitelja Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, Park Stara Trešnjevka 4, Zagreb, s naznakom: Natječaj za potporu za obrazovanje, a zaključno do 23. studenog 2021. godine.

Još vijesti