V.K. u Vijesti

Tambura u 5 ujutro: Studentica iz Splita zbog glasne glazbe završila dvaput na sudu

Navodno susjedu smeta i kad usisava stan.

3. veljače 2022 11:45
Tulum u studentskoj sobi

Tulum u studentskoj sobi Foto: MojFaks

Jedni od najboljih tuluma zasigurno su oni koje doživimo tijekom studiranja: ekipa se okupi, pušta se dobra glazba i svi ostaju na druženju do jutra. Jedna studentica očito u svojem stanu voli organizirati ovakva okupljanja s prijateljima, no, to se ne sviđa njenom susjedu iz stana ispod.


>>>[FOTO] Najluđa mjesta na kojima spavaju zagrebački studenti kad zaborave ključ ili ne mogu do svog kreveta: 'Fulao i sobu i paviljon...'<<<


Kako prenosi Dalmatinski portal, studentica je kažnjena s dvaput po 750 kuna kazne za remećenje noćnog mira i sna okolnih stanara na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu jer je puštala glasno glazbu u jutarnjim satima.


Noćni život 26-godišnje studentice nije se nimalo svidio njenom susjedu s donjeg kata, koji joj je na vrata poslao policiju oba puta. Prvi puta se "glazbeni" incident dogodio još u ožujku 2020. godine, oko 5 sati ujutro, kako piše u optužnom prijedlogu, a potom u travnju iste godine u 3 sata ujutro.


Studentica je priznala da je puštala glasnu glazbu jer je organizirala tulum, ali je navela kako je mislila da se glazba ne čuje izvan stana. Očito sa donjim susjedom i od prije postoje problemi jer se studentica požalila na tog istog susjeda kojem navodno smeta i njeno usisavanje stana zbog kojeg je također jednom zvao policiju.


>>>Prakticirate li i vi najpopularniji 'lijek' protiv mamurluka među studentima?<<<


Na saslušanju je svjedočio i susjed koji je tvrdio kako nije mogao spavati od buke, pa je zato zvao policiju. Sud je kao olakotne okolnosti cijenio priznanje djela studentice te njeno iskazano žaljenje, a otegotna okolnost je bila kažnjavanost za prekršaje iz domene javnog reda i mira.


izvor: dalmatinskiportal.hr

Još vijesti