Mojfaks.hr u Vijesti

Papirnato izdanje odlazi u prošlost: Još jedno hrvatsko visoko učilište uvodi e-indekse

Nekoliko zagrebačkih fakulteta i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli odbacili su papirnato izdanje indeksa pa se na taj potez odlučilo još jedno visoko učilište. Riječ je o popularnom Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu čiji će studenti uskoro ocjene imati isključivo u e-indeksu.

17. listopada 2018 15:29
Studentica s indeksom, provjerava ocjene...

Studentica s indeksom, provjerava ocjene... Foto: MojFaks

Studente zagrebačkog Zdravstvenog veleučilišta dočekala je vijest o ukidanju klasičnog, papirnatog indeksa koji će biti zamijenjen digitalnim izdanjem, odnosno, e-indeksom. Kako piše na službenoj stranici Veleučilišta, uvođenje e-indeksa je u tijeku za studente svih studija i studijskih programa.

Izvor: Facebook@Studentski zbor FOI

"Kako bi se implementacija e-indeksa uspješno privela kraju ovim putem obavještavamo studente da će dosadašnji indeks koji je ujedno i javna isprava biti do završetka studija pohranjen u tajništvu Veleučilišta, a nakon toga će se zajedno sa ostalim osobnim dokumentima vratiti studentima.", stoji u obavijesti Zdravstvenog veleučilišta.

...Nakon FER-a i Agronomije, još jedan fakultet ukida indekse...


...Doviđenja papirnatom izdanju: Još jedno domaće sveučilište odbacilo indekse...


Ovo je odlična vijest za studente jer osim što su indeks u fizičkom obliku mogli doslovno izgubiti, morali su ga i plaćati. Cijene indeksa na domaćim visokim učilištima uglavnom variraju od 120 do 500 kuna, a sada će indeks za ove studente biti besplatan.

Ivana Petrić
foto: Darko Ba/MojFaks

Još vijesti