V.K. u Vijesti

Studirate u Zagrebu, a još nemate svog ginekologa? Prijavite se za besplatan ginekološki pregled

Reproduktivno zdravlje iznimno je važno, a preventivni pregledi mogu spasiti život.

14. veljače 2022 11:22
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Reproduktivno zdravlje vrlo je važno, stoga se ginekološki pregledi moraju obavljati minimalno jednom godišnje, posebice nakon ulaska u spolne odnose.


"Nemate ginekologa ili već dugo niste bile na preventivnom pregledu jer se termini dugo čekaju? Studirate izvan mjesta prebivališta ili jednostavno niste uhvatile vremena za mukotrpno naručivanje na kratki pregled?" pitaju iz Studentskog zbora.




Stoga, Zdravo sveučilište u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu pokreće akciju besplatnih ginekoloških pregleda i PAPA testova za sve studentice Sveučilišta u Zagrebu. Kako stoji u objavi podijeljenoj na Facebook stranicama Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, "s ciljem dobivanja uvida u trenutno stanje i potrebu za ovakvom akcijom", kreirana je i kratka anketa koju možete pronaći na ovom linku.


>>>Studentica stomatologije na TikToku objasnila kako može vidjeti jeste li trudni – dovoljan je jedan pogled na vaše zube<<<


U anketi koja se sastoji od samo nekoliko pitanja pojašnjavaju kako joj je svrha saznati koliko je zainteresiranih studentica za pregled kako bi mogli osigurati dovoljno kapacitete za sve zainteresirane djevojke.

Još vijesti