Mojfaks.hr u Vijesti

ZET bez milosti: Nemaš kartu? Ok, cijeli tramvaj će stajati zbog tebe!

U ZET-u stalno smišljaju nove metode obračuna sa putnicima bez karte. Kako su do sada kontrolori uglavnom bili nemoćni u slučaju da 'švercer' nije želio dati osobnu, smislili su novu tehniku kojom će 'srediti slijepog putnika'.

27. veljače 2014 12:05
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Vozači ZET-a sada su dobili službeno dopuštenje da zaustave tramvaj ili autobus zbog putnika koji nema kartu, a ne želi dati osobnu sve do dolaska policije koja bi dalje trebala preuzeti \'slučaj\'. Drugi putnici, oni koji uredno plaćaju svoje mjesečne pokaze, u tom će slučaju izvisiti jer će svoj put morati nastaviti pješke ili čekati dok se ne pojavi policija.

Osim što će \'zločinac\' morati platiti kaznu, bit će dužan podmiriti troškove tvrtki nastale zbog stajanja vozila i izlaska putnika. Uprava ZET-a potvrdila je ovaj prijedlog, a sada se samo čeka da Bandić odobri ovakve mjere.

Ovakvim mjerama ZET će izazvati bijes putnika s kartama koji će se vjerojatno usmjeriti prema osobi bez karte, što su i do sada već bezuspješno pokušavali izazvati.

Očito ZET, u ovo doba recesije,  ne planira pokazati nimalo solidarnosti s putnicima koji si ne mogu priuštiti preskupu kartu.

I.N.

Još vijesti