Moj Faks u Vodič za brucoše

Ovo je 8 namirnica koje će ti cimer uvijek krasti iz frižidera

Uvijek se nekako spoje student čija mama šalje finu zimnicu s onim koji to baš najviše voli papati

3. ožujka 2023 16:54
Frižder

Frižder Foto: Kevin Malik/Pexels

Šalu na stranu, život s cimerom ili cimerima nije lak – osim podjele obavljanja kućanskih poslova što se zajedničkih prostorija tiče, dogovora oko partijanja radnim danima ili ušuljavanjem partnera iza ponoći, ponekad se kao najvažniji "teritorij" dogovora oko kojega se mogu povesti i "cimerski ratovi" može pokazati – frižider.

Baš ti se ne da ići u dućan po mlijeko, a cimer ima svoju litru? Ili ti se baš jede voćni jogurt koji te gleda s cimerove, zabranjene police? Teško je odoljeti iskušenju. Pa što, svaki put promrmljaš: Kupit ću sutra u dućanu i vratiti dug. No, to se ipak ne dogodi, jel' da?

Ako i vi stanujete s cimerom ili tek planirate iskušati ovakav stil života, oboružajte se znanjem i iskustvom koje se prelamalo preko leđa svih koji su živjeli u zajedničkim, cimerskim kućanstvima prije vas. Neke vrste namirnica jednostavno su osuđene da vam ih cimer otuđuje – stalno i uvijek.

Mlijeko (obično i čokoladno)

Dio svakog frižidera, ali i najčešća žrtva predatorskog nagona vašeg cimera ili vaše cimerice. Najgore od svega – imat će toliko obraza pa pratiti tetrapak s preostale 3 kapi mlijeka u frižider kako bi sačuvao iluziju punog tetrapaka.

Jogurt

Voćni, tekući, čvrsti, grčki, islandski... NIje bitno, svi su fini i osuđeni na istu sudbinu – da vam ih cimer smaže pred nosom. Neki zbog toga završe i na sudu. No, ovakve mjere ipak su predrastične. Ili? Ovoj tragičnoj namirnici treba pridodati i srodnu vrstu – puding.

Alkohol

Sve jasno. Ne riskiraj, ne ostavljaj pivo ili vino nadohvat ruke cimeru. Znaš da će nestati u situaciji kad se poželi opustiti, proslaviti kraj pisanja seminara, položeni ispit, utješiti se nakon prekida s boljom polovicom ili pada na ispitu… U svakom slučaju, prigodu nije teško naći pa ćeš često ustanoviti da zaliha polako kopni bez da si ju uopće načeo/la. 

Pizza

Dobra je vruća, a još bolja i hladna. Jedini problem je što je kutija najčešće prazna dan nakon naručivanja, taman kad ujutro računaš na dodatne kalorije prije odlaska na faks ili početka učenja. Najbolje je uvijek pojesti sve istu večer. Sve drugo je – rizik.

Vrećice čaja

Praktične su kad nemate vremena raditi čaj iz rinfuze i kad iz stana morate krenuti za minutu, a sa sobom želite ponijeti i topli napitak. Još jučer ste izbrojali 12 vrećica, a danas vas iz kutije sramežljivo gledaju četiri. Hm, cimera nema na vidiku? Naravno.

Slatkiši

Keksići, čokoladice, karamele... Odeš u Žabac, nakupuješ punu vrećicu slatkiša na sniženju, ostaviš ih u "tajnoj" ladici koja je, nekim čudom, svaka dna tjedna prazna. Slušaj paranormalnih aktivnosti u vašem stanu? Prije se radi o cimeru koji živi na šećeru i ugljikohidratma i usput ima i "ljepljive" prstiće.

Čvarci

Ljudi ih plaćaju suhim zlatom, ali ti imaš sreće pa ti ih paketom šalje mama ili neko iz šireg obiteljskog kruga. Onda ih čuvaš da potraju – gricneš tu i tamo kad ti treba energije. Problem je jedino, cimer ih isto jako voli, ali ne leži na izvoru poput tebe. Rezultat? Zaliha će se istopiti puno brže no što očekuješ.

Majoneza

Nikad nećemo priznati da ju nekad jedemo žlicom, ali i unatoč tome – prebrzo nestane. Taman se naštrumfaš na onaj masni sendvič kojemu nedostaje samo koji sloj majoneze, a kad tamo - moraš strugati s dna teglice ili te dočeka vrećica toliko ižmikana da iz nje uspiješ iscijediti taman još jednu kap. Živote, robijo.

Još vijesti