V.K. u Vodič za brucoše

[VIDEO] Ovo je NAJMOĆNIJA metoda učenja – trebat će vam samo 3 stvari

'Prvi marker je obavezno žuti, a evo i zašto…'

28. rujna 2021 16:05
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Postoji nebrojeno mnogo metoda u koje se stručnjaci zaklinju da poboljšavaju učinkovitost pamćenja i osiguravaju bolje rezultate učenja, no, na kraju dana, svaka osoba ima vlastitu metodu koja joj najbolje odgovara. Netko voli pisati skripte, neko slušati snimana predavanja, a netko ni ne zna koja mu metoda odgovara jer nikad nije pronašao svoju.


Već smo jednom pisali o učiteljici, vlasnici Youtube kanala "Školska misao", Mariji Vlahović, magistrici primarnog obrazovanja koja se na svom kanalu trudi pokazati više načina i metoda učenja studentima i učenicima jer se, kako nam je svojevremeno rekla, metode kombiniraju i prilagođavaju svakom pojedincu.


>>>Štreberica i YouTuberica dijeli naj savjete za učenje: Knjiga pod jastuk – NE, ali bojanje MOŽE!<<<


Njene su tehnike učenja zaradile i priznanja


Tijekom studentskih dana, Marija se služila svim poznatim metodama "štrebanja": od pisanja skripti, podcrtavanja markerima različitim bojama, smišljanja mnemotehnika i td. Na poslijetku je pronašla svoj sustav učenja koji je izvrsno funkcionirao i donosio sjajne rezultate koji su u konačnici nagrađeni Dekanovom i Rektorovom nagradom.


"Bila sam očarana i planiranjem vremena i obveza. Svaki ispit, kolokvij, seminar, esej, radionica, edukacija, sve je bilo raspoređeno tako da stignem sve, čak i putovati kući svaki vikend", kazala je Marija za MojFaks, koja je shvatila da sve to može iskoristiti da savjetuje ljude koji se nalaze u istoj situaciji.


Smatra da se premalo priča o tome kako treba učiti, te je željela olakšati taj proces koji često zadaje glavobolje studentima i učenicima. Iz tih razloga pokrenut je kanal "Školska misao".


>>>Uči vas učiti: FER-ovac Dino je spas za studente 'štreberskih' fakulteta, ali i ostale koji ne žele 20 puta čitati istu stranicu<<<


Nedavno je na svom Youtube kanalu objavila video nove, navodno najmoćnije metode za učenje metodu "tri boje". Kako je i sama rekla odmah u početku videa, ovo je "jedan od najočekivanijih videa na kanalu".


Kako kaže, „metoda tri boje je bila njena najdraža metoda učenja na fakultetu, a to je prethodilo svakoj narednoj metodi učenja koje su učinile ogromnu razliku u njenom učenju", spominje na početku videa.


Metoda "tri boje" temelji se na, logično, korištenje tri boje, od čega se sa žutim markerom kreće prvim u obilježavanje "onog što je bitno u tekstu", a prema njoj, pvo najbitnije je - kontekst.


Marija ističe kako je ova metoda jedna od najkorištenijih ikada, stoga ju je odlučila i detaljno pojasniti., a vi ju možete u pronaći u videu.





Još vijesti