V.K. u Vodič za brucoše

[VIDEO] Priručnik za preživljavanje: Što (ne)raditi kao brucoš – savjeti starijih kolega

Uvijek je dobro poslušati savjete za preživljavanje prve godine u novoj okolini, s novim kolegama, u novim počecima, posebice od kolega s viših godina koji znaju o čemu pričaju.

17. rujna 2021 15:06
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Uvijek je bolje učiti na greškama drugih kako ne bismo posljedice pogrešaka iskusili na svojoj koži. Od samog upisa na faks, uvijek se oko vas nađe nekoliko "pametnih" koji vam govore što i kako raditi te prve godine studija, kako se ponašati, na što pripaziti i slično.


No, svi ti savjeti, iako dobronamjerni, ne znače mnogo ako ne dolaze od osoba koje su prošle to isto – relativno nedavno, a ne prije više desetaka godina (hvala, obitelji!). Studenti viših godina odnedavno na TikToku objavljuju najaktualnije trikove i savjete za preživljavanje prve, brucoške godine studija.



Od toga da morate paziti da ne pretjerate sa zvanjem taxi službe, pa do toga da ne smijete zaboraviti produžni kabel, studenti su napravili popis kako bi pomogli novopečenim pridošlicama u akademsku zajednicu.


>>>5 mudrih savjeta svim ovogodišnjim brucošima<<<


"Izbjegavajte Uber, to je kao sam vrag, bolje je hodati", komentira djevojka svoj savjet pritom misleći na to kako je vožnja taksijem preskupa. Napomenula je još nekoliko stvari, među kojima kaže da nije potrebno kupovat držač za sapun, "ili bilo kakav držač uopće"  jer to nećete koristiti.

Orijentacijski tjedan je jako naporan


"Kao brucoš, želite upoznati čim više ljudi, družiti se s njima, ali cijeli taj proces može biti jako naporan", kaže TikTokerica. "Nemojte zaboraviti dane kada morate brinuti i o sebi, budite malo i sami. Svi će vas zvati na razne aktivnosti, ali nemojte zaboraviti svoje granice, što je vama ugodno", savjetuje.




"Ostavite bocu vode pokraj kreveta – sutradan ćete mi biti zahvalni"


Jedna TikTokerica savjetuje kako preživjeti noćne izlaske. Preporuča korištenje torbice s dugim naramenicama koje možete prebaciti preko ramena "jer je tako lakše plesati, zaboravite da je na vama". Iako su sad moderne male torbice s kratkim naramenicama ili ručkama, smatra da su "poštarski" modeli torbi nezamjenjivi. Uz to, daje savjete i kakve cipele nositi te kako najbolje liječiti mamurluk dan nakon izlaska.


>>>Da ne bi bilo 'nismo znali': Mali pojmovnik za brucoše<<<


Kutija za grickalice u ormaru, produžni kabel i deka za stolicu


Djevojka koja je trenutno na drugoj godini studija objavila je video s popisom svih bitnih stvari za brucoše koji pristižu na kampuse diljem zemlje. Osim lampe i grickalica, svjesna je da utičnice mogu biti postavljene na neadekvatnim mjestima, stoga savjetuje da sa sobom svakako ponesete produžni kabel, ali i stolić za laptop koji možete držati u krevetu ako odlučite raditi u vodoravnom položaju.





Još vijesti