V.K. u Vodič za brucoše

Prvo sveučilište objavilo upisne kvote za novu akademsku godinu: Evo koliko studenata primaju

Iako su im i dalje praznici, maturanti moraju pratiti nove izmjene ili potvrde starih upisnih kvota za novu akademsku godinu. Sveučilište u Dubrovniku prvo je objavilo svoje kvote za akademsku godinu 2022.2023.

4. Siječnja 2022 11:49
Dubrvnik, Sveučilište u dubrovniku, unidu

Dubrvnik, Sveučilište u dubrovniku, unidu Foto: MojFaks

Iako smo još u odmaranju od prejedanja, Nove godine, Božića i zimskih praznika koji traju još koji dan, ovogodišnjim maturantima već kreću brige.


Osim što je siječanj "najdulji mjesec u godini", početak godine stresan je kako za studente kojima slijede kolokviji i ispitni rokovi, tako i maturantima. S obzirom na to da će budući brucoši već od 1. veljače moći prijavljivati studijske programe koje žele upisati, sveučilišta će uskoro objaviti upisne kvote. Jedno je to već i napravilo!


>>>Tko su novi stanari najljepšeg studentskog doma? SC Dubrovnik objavio privremene rezultate<<<


Jednaka kvota kao i prošle godine


Maturanti još od prosinca mogu prijavljivati ispite za maturu, a od početka veljače mogu prijaviti i fakultete, stoga sveučilišta objavljuju upisne kvote za novu 2022./2023. godinu. Sveučilište u Dubrovniku objavilo je nedavno svoj natječaj za upis studenata u novu akademsku godinu 2022./2023., pa su sukladno tome objavili i tablicu s brojem upisnih mjesta, koji je isti kao i prišle godine: 572.


Od sveukupne kvote, 399 mjesta namijenjeno je redovnim studentima, dok je ostatak namijenjen izvanrednim studentima.


Nautika i Poslovna ekonomija primaju najviše brucoša


Kako piše na njihovim službenim stranicama, ove godine će se na studijske programe Nautike i Poslovne ekonomije najviše studenata moći upisati: Nautiku može upisati 70 studenata, dok na Poslovnu Ekonomiju može upisati 69 studenata.


>>>Lako se njima na jugu igrati Grka: Evo kako studenti u Dubrovniku pohađaju 'korona-predavanja' FOTO<<<


Osim spomenutog, za pomorske studije (Nautika i Brodostrojarstvo) te za studij Sestrinstva, budući brucoši morat će priložiti dodatnu dokumentaciju, dok se dodatne provjere znanja, vještina i sposobnosti obavljaju za preddiplomski sveučilišni studij Konzervacija-restauracija.


Sve detalje možete provjeriti na ovom linku.

Još vijesti