V.K. u Vodič za brucoše

S ovog riječkog fakulteta studentima poručili: 'Imamo nultu toleranciju na antivaksere!'

Na uvodnim predavanjima studenti su mogli saznati o radu centra u kojem dobivaju besplatno psihološko savjetovanje, slušali su o Thalassotherapiji, a dekan je spomenuo i da imaju 'nultu toleranciju na antivakserske stavove'.

5. listopada 2021 14:06
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Naveliko su počeli tjedni orijentacije, uvodna predavanja i čitanja silabusa na fakultetima i sveučilištima diljem RH, pa tako i u Rijeci. Na njihovom imatrikulacijskom predavanju su predstavljeni novi studiji Farmacije i medicinsko-laboratorijske dijagnostike, a održana su uvodna predavanja za studente medicine, sanitarnog inženjerstva te za studente medicine na engleskom jeziku.


>>>Brucošima na dar: Upis u ovu sveučilišnu knjižnicu ove je godine potpuno besplatan<<<


Osim što je dekan imao govor, prikazano je nekoliko video isječaka, pa su tako studenti slušali o Thalassotherapiji u Opatiji i o važnosti Medicinskog fakulteta u vrijeme pandemije koja je prepoznata u studentskom volontiranju, a prikazan je i video o cjepivu protiv korona-virusa u kojem je pojašnjeno što je cjepivo te kako i zašto je odobreno u tako kratkom vremenu.


Foto: screenshot via Facebook@Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci


>>>MLJAC! Novost na meniju ove menze: Od griza s čoko-mrvicama do calzone pizze<<<


Dekan Hauser također je rekao i da Medicinski fakultet ima nultu toleranciju na antivakserske stanove, piše Novi list. Kako Hauser argumentira, sadašnji su studenti budući zdravstveni djelatnici koji moraju imati i prosvjetiteljsku funkciju, između ostaloga.


>>>Prvi u Hrvatskoj: otvara se Centar za integriranu i palijativnu skrb na Medicinskom fakultetu<<<


Također, studentima je predstavljen i Sveučilišni savjetovališni centar koji studentima nudi besplatno psihološko savjetovanje, pomoć studentima s invaliditetom i pomoć vezanu uz karijeru.

izvor: novilist.hr

Još vijesti