L.B. u Vodič za brucoše

Studenti jednom rečenicom objasnili zašto je tako POSEBNO studirati u Osijeku: Zbog šokica, menze, sudbine…

Iako najčešće maturanti imaju jasnu viziju gdje žele studirati, mnogobrojne okolnosti mogu se ispriječiti na tom putu: loš rezultat na državnoj maturi, obiteljska ili financijska situacija, pritisak najboljih prijatelja i brojni drugi.

15. prosinca 2021 13:40
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

No, sve da i diplomu steknu u gradu na koji nisu računali pri prijavi svojih favorita, studentsko iskustvo nezaboravno je i bit će takvo neovisno o okolini u kojoj studirate.


Vječna je dilema studirati u većem ili manjem gradu, bliže ili pak dalje od roditeljskog doma, u Hrvatskoj ili pak inozemstvu. No, jednom kad upišemo fakultet, sve ove dileme ipak najčešće prestaju i potpuno se prepustimo svim čarima odluke koju smo donijeli.


>>>Studirati u manjem gradu - DA ILI NE? Evo što kažu studenti koji diplomu 'ganjaju' u Krapini, Čakovcu, Šibeniku...<<<


Studentski servis Osijek-Studentski centar u Osijeku postavio je svojim korisnicima pitanje Zašto su odlučili studirati baš u ovome hrvatskome gradu. "Što čini studentski život u Osijeku posebnim?", pitali su na Facebooku studente koji svoju diplomu stječu baš u ovom slavonskome gradu.


Odgovori su raznoliki jer je pitanje angažiralo brojne aktualne i bivše studente da se prisjete zašto su donijeli baš tu odluku.


foto: Shutterstock by Ivan Nemet


Sudbina, šokice, menze...


Mnogi su se pozvali na sudbinu koja ih je, iako neplanski, dovela baš u ovaj grad zbog čega nikada nisu požalili. "Ispostavilo da je to najbolja stvar koja nam se desila", napisala je jedna djevojka.

"Sudbina...najljepši grad", "Tako je to moralo da bude...sve ostalo je povijest", "Sudbina… najbolja odluka u životu", pisali su pak drugi korisnici osječkog SC-a.


Drugi su upravo ovome gradu zahvalni na najboljim cimericama i činjenici da su se ovdje i zaljubili. "Da bi upoznala najdražu i najbolju cimke na svijetu. A usput i našla momka ajd", pisala je ova djevojka.


>>>Godina medicine na njemačkom košta 16 tisuća eura – s fakulteta tvrde: 'Ovo nije za dijasporu'<<<


Neki je pak privukla nadaleko poznata ljepota Slavonki, takozvanih "šokica".


Već poslovnično svi znaju da se u Slavoniji dobro jede, a čini se da su na jednakome glasu i osječke menze pa se tako nekoliko odgovora odnosilo upravo na njih kao glavni razlog studiranja u ovome gradu.


Ima naravno i onih koji su u Osijeku završili jer nisu upali u Zagreb, jer nisu imali izbora ili jer su loše napisali maturu.


>>>Metropola ili manji grad? Studenti koji su studirali u različitim hrvatskim gradovima ispričali koji je NAJBOLJI<<<


A zašto ste vi odabrali grad u kojem studirate?

Još vijesti