V.K. u Vodič za brucoše

Što je iksica, kako se 'puni', gdje na ručak... Vodič za brucoše nudi odgovore na sva vaša pitanja

Veliki studentski centar objavio vodič za brucoše: što je iksica, čemu služi, plan studentskih naselja, što sa slobodnim vremenom...

12. listopada 2021 13:30
Sveučilište u Rijeci, uniri

Sveučilište u Rijeci, uniri Foto: Screenshot

Ovogodišnjim brucošima zasigurno nije lako. Osim što su pola svog srednjoškolskog obrazovanja proveli kod kuće, pred malim ekranima TV-a i laptopa, upisom na fakultete najčešće su morali odseliti, upoznati kolege uživo jer je nastava počela kontaktno, ali i snaći se u novom poglavlju života – onom studentskom.


>>>Brucošima na dar: Upis u ovu sveučilišnu knjižnicu ove je godine potpuno besplatan<<<


Studentski centar Rijeka objavio je Vodič za brucoše kako bi im pomogao snaći se u njihovom studentskom gradu. Vodič su podijelili na nekoliko bitnih stavaka, poput prehrane, smještaja i slobodnog vremena. U nekoliko stranica, pojasnili su što je to x-ica, čemu služi i što sve studenti mogu dobiti predočenjem ovog važnog dokumenta. Također, detaljno je pojašnjen i studentski smještaj, kapaciteti domova, neke preporuke starijih kolega, ali i plan studentskih naselja kako bi se brucoši lakše snašli.


Studentska prehrana u Rijeci je i više nego odlična. Za studentsku prehranu svakodnevno brine gotovo 170 radnika, "a za bogat izbor prehrane možete odabrati između tri restorana, četiri bistroa, dva buffeta te šest caffe barova", pojašnjavaju.


Vodiš za brucoše Sveučilišta u Rijeci Vodiš za brucoše Sveučilišta u Rijeci Foto: screenshot via yumpu.com, Sveučilište u Rijeci, Vodič za brucoše/Screenshot

foto: screenshot via yumpu.com, Sveučilište u Rijeci, Vodič za brucoše


>>>MLJAC! Novost na meniju ove menze: Od griza s čoko-mrvicama do calzone pizze<<<


Čuvajte iksicu i nemojte ju posuđivati...


"Čuvaj svoju iksicu i zapamti da je posuđivanje iksice zabranjeno. Ako te uhvati kontrola možeš izgubiti studentska prava", napomenuli su jedno od pravila. Također, za ostala su se pravila pozvali na Pravilnik kojeg je sastavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u kojem, među ostalim, piše i kuharica prema kojoj se sastavljaju jela u menzama.


"Student servis je djelatnost Studentskog centra putem kojeg se posreduje i omogućuje zapošljavanje i isplate studentima/cama Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci", stoji kao definicija u Vodiču, a naredno pojašnjavaju što sve studentima treba kako bi se u servis i učlanili.


Na kraju su pojasnili kako organiziraju slobodno vrijeme studentima te dali sve potrebne kontakte.


Cijeli vodič možete pronaći ovdje.