L.B. u Vijesti

11-godišnjak na testu inteligencije 'prešišao' Stephena Hawkinga i Alberta Einsteina

Dobio je pozivnicu iz Mense nakon što je na IQ testu ostvario veći broj bodova od Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga.

30. kolovoza 2022 14:43
Ostvario je veći broj bodova od dvojice velikana - Hawkinga i Einsteina...

Ostvario je veći broj bodova od dvojice velikana - Hawkinga i Einsteina... Foto: Akimov Igor via Shutterstock

Dijete genijalac, Kevin Sweeney, zadivio je članove Mense nakon što je na testu inteligencije dobio 162 boda, što uspije samo 1 posto osoba koje se podvrgnu testiranju, piše LadBible.

vezano Luka Juričanec, Mensa Hrvatska Nakon predavanja Najpametniji Hrvati: Razgovarali smo sa studentima – članovima Mense: 'Naša druženja nisu teorija zavjere'

Kevin je svoj test rješavao u Edinburghu, a ostvario je rezultat bolji i od fizičara Stephena Hawkinga, koji je imao dva boda manje, njih 160. Iako Albert Einstein nikada nije riješio ovaj test, vjeruje se da je imao jednak kvocijent inteligencije kao i Hawking.

Otac dječaka Kevina, Eddie, posebno je ponosan na svog sina, tim više što je toga dana u dvorani bio jedino dijete koje je rješavalo test.

"Osvojio je maksimalan broj bodova za nekoga te dobi. Nije bilo druge djece na test, svi su bili odrasli. Mislili smo da će mu to biti previše, no čavrljao je sa svim kandidatima", govori ponosi otac.

vezano Slika nije pronađena Vijesti 9-godišnja genijalka ima viši IQ od Einsteina i Hawkinga: Trenutno 'ganja' dvije inženjerske diplome

Dodaje da se nada da će mu ovaj rezultat osnažiti samopouzdanje. "Nadamo se da će mu ovo biti veliki poticaj. Život je pred Kevina bacio određene izazove, i zaista mu želimo pomoći da ostvari svoj potencijal i pružimo mu svaku priliku u životu."

Bez obzira na izvanredno postignuće, roditeljima ovaj uspjeh na testu nije iznenađenje. Otkrivaju da je oduvijek imao afiniteta za učenje: periodni sustav kemijskih elemenata zapamtio je već sa šest godina, a naučio je i čitati prije polaska u školu.

vezano Test inteligencije. Laganini Najteži IQ test: U samo 3 pitanja saznajte koliko ste zapravo inteligentni

"Kevin je trčkarao po vrtu kad su rezultati stigli. Razveselili su ga više no što smo mislili da hoće", dodao je otac za kraj.

izvor: ladbible.com

Još vijesti