L.B. u Vijesti

18-godišnjak čašu vode iz slavine platio 15 kuna: 'Jeftinije je popiti pivo!'

Ugostitelj je pojasnio zašto i kada čaša vode košta dva eura noću, a 50 centi danju.

26. svibnja 2022 14:05
Čaša vode? Može! Za 15 kuna...

Čaša vode? Može! Za 15 kuna... Foto: Branislav Nenin via Shutterstock

"Ako ovo preračunate, doći ćete do iznosa od šest eura za litru vode iz slavine. Pivo je skoro jeftinije od toga ovdje!", kazali su za Kronen Zeitung ljuti tinejdžeri iz Natternbacha i Waizenkirchena nakon što im je konobar izdao račun u iznosu od 2 eura za čašu vode iz slavine u restoranu Kolmgut u Prambachkirchenu u Gornjoj Austriji.

vezano Kralj Leedsa otvorio je novi profil Laganini Student zamolio pratitelje s TikToka da mu plate cugu u baru: Naručili mu hrane i pića za 17000 kuna

Tijekom školske zabave, dvojica prijatelja, jedan 17-godišnjak, a drugi 18-godišnjak, s djevojkama su posjetili diskoteku "Fly", a u susjedni restoran Kolmgut svratili su nakon ponoći kako bi nešto pojeli.

Djevojci pozlilo, prijatelj otišao po vodu...

"Jednoj od djevojaka nije bilo dobro pa je prijatelj otišao po čašu vode. Ne znam je li naglasio da se radi o hitnom slučaju, ali vratio se s računom: dva eura za čašu vode", govore u nevjerici mladići za Kronenzeitung.

vezano Prozor jednog zagrebačkog studentskog doma Laganini Pogledajte što naplaćuju studentima koji stanuju u domu: 'Mislim da ne dobiješ ništa za tu cijenu'

Voditelj lokala Kolmgut, Klaus Peter Wagner, pojašnjava da se na ovaj način osiguravaju od gužve u lokalu i mušterija koje samo piju vodu.

20 ljudi pije vodu i sjedi u baru

"Na ovaj način se osiguravamo. Prije mjere, i do 20 gostiju sjedilo je u baru i pilo samo besplatnu vodu. Ovo iscpljuje osoblje, povećava troškove, a i zauzima mjesto u baru", pojašnjava.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Majstor 'opelješio' studenta: Odčepljivanje odvoda sajlom naplatio više od 1000 kuna

Prilikom naručivanja, svakom se gostu naglasi da čaša vode stoji dva eura, no ako netko naruči nešto drugo, onda je voda kao dodatak besplatna.

"Tijekom dana, naplaćujemo samo 50 centi ako je narudža isključivo samo čaša vode", govori ugostitelj i dodaje da bi voda za djevojku kojoj je pozlilo svakako bila besplatna, da je mladić napomenuo situaciju konobaru.

izvor: krone.at

Još vijesti