V.F. u Vijesti

Američka sveučilišta zabranjuju TikTok: Boje se da im kineska Vlada krade podatke

Studenti su ljuti...

27. Siječnja 2023 13:56
Ikona TikToka na zaslonu

Ikona TikToka na zaslonu Foto: Solen Feyissa via Pexeles

Brojna američka sveučilišta su donijela odluku koja je naljutila njihove studente, a ima veze s društvenim mrežama. Naime, radi se o tome da su neka sveučilišta u SAD-u zabranila korištenje TikToka. Iako se čini besmislenim, sveučilišta se boje da matična tvrtka TikToka, ByteDance u kineskom vlasništvu, prikuplja podatke s korisničkih uređaja i nudi ih kineskoj Vladi, prenosi Mashable.

Osim toga, američki Kongres je zabranio TikTok i na većini uređaja koje je izdala američka Vlada. Guverneri američkih saveznih država su pisali naredbe kojima su zahtijevali da se TikTok zabrani.

Ipak, neka su sveučilišta odlučila zabraniti aplikaciju samo na uređajima u državnom vlasništvu, dok druga zahtijevaju zabranu TikToka samo dok se koristi sveučilišni WiFi. Većina zabrana ne ide toliko daleko da zahtijeva od studenata da izbrišu aplikaciju sa svojih uređaja.

„Vjerujemo da su ovakve aktivnosti provedene na temelju dezinformacija. Nastavit ćemo ugovarati sastanke s vlastima, a sve kako bi detaljnije predstavili našu praksu privatnosti i sigurnosti. Razočarani smo što mnoge državne agencije, uredi i sveučilišta blokiraju pristupe TikToku“, rekli su predstavnici TikToka.

Izvor: Mashable

vezano Nered u sobi Postani student Kao nakon uragana! Studentica na TikToku pokazala u kakvom joj je stanju soba nakon ispita

vezano Marker - najvažniji studentski alat Laganini Skuplja markere i ponosi se time: „Kad sam tužna, kupim jedan. Kad sam sretna, kupim dva“

Još vijesti