L.B. u Vijesti

Od 1. rujna skuplji javni prijevoz za studente u ovom gradu: Plaćaju punu cijenu – bez subvencije

Nove cijene mjesečnih pokaza već su u primjeni, s obzirom da je prodaja karata za rujan već krenula.

24. kolovoza 2022 14:43
Cijene karata poskupjele su i ne kupuju se po subvencioniranoj cijeni.

Cijene karata poskupjele su i ne kupuju se po subvencioniranoj cijeni. Foto: Wirestock Creators via Shutterstock

Premda je novi cjenik autobusnih karata za javni gradski prijevoz KD-a "Autotrolej" na snagu stupio 1. ožujka ove godine – kada je došlo do povećanja cijene karata za prosječno oko 20 posto, a umirovljenicima i do 300 posto – na kategorije karata za učenike osnovnih škola, srednjoškolce i studente nova cijena primjenjuje se početkom nove školske i akademske godine, odnosno od mjeseca rujna.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Od jeseni skuplji studentski pokaz u ovom sveučilišnom gradu: Nova cijena nije sitnica

Tako osnovnoškolska karta za jednu zonu sada stoji 110 kuna, dok za sve četiri zone stoji 144 kune, piše Novi list.

Karte se prodaju bez subvencije

Cijene srednjoškolskih i studentskih karata su identične, te je tako za jednu zonu potrebno izdvojiti 161 kunu, za dvije 216 kuna, dok mjesečna karta za tri zone stoji 275 kuna, te 329 kuna za četiri zone.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Poskupljuje li studentski pokaz u Zagrebu? Iz ZET-a odgovaraju: 'Postoji potreba za novim analizama'

U Autotroleju naglašavaju kako se karte prodaju po punoj cijeni, odnosno bez subvencije, s obzirom na činjenicu kako resorno ministarstvo, kao i jedinice lokalne samouprave još uvijek nisu donijeli odluku o njihovom subvencioniranju.

Ukoliko se odluka donese, kao i tijekom prijašnjih godina, bit će omogućen povrat sredstava do desetog rujna na prodajnom mjestu KD-a Autotrolej, Jelačićev trg 3.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Od danas se možeš prijaviti za besplatni prijevoz u ovome gradu: Evo kako

Cijene karata nisu mijenjane od 2008. godine, a odluka o povećanju cijene bila je nužna zbog značajnog poskupljenja goriva, inflacije te pandemije koronavirusa.

izvor: novilist.hr

Još vijesti