Let je kasnio osam sati

Putnici zrakoplova koji je letio za Španjolsku vjerojatno nikada u životu neće zaboraviti ovaj let. Znaš onu neugodnu situaciju kad moraš na WC u kafiću ili nečijoj kući? I mislimo na ono kad baš moraš na WC.

Na veliku nuždu. Da se razumijemo.

Uvijek se trudiš obaviti to što je brže moguće jer ne želiš ostati unutra predugo. Svi će znati što si radio kad se vratiš u društvo. Još ako moraš na WC kod prijatelja, rodbine ili, Bože sačuvaj, dečka ili cure, samo se moliš da sve prođe brzo, bezbolno i WC školjka funkcionira normalno.

Ovom jadnom putniku je apsolutno sve pošlo po krivu. Sad cijeli svijet zna što je radio.

Američki putnički zrakoplov je bio prisiljen vratiti se u Atlantu samo dva sata nakon što je krenio za Španjolsku zato što je jedan od putnika imao probavne tegobe. Jadni putnik nije uspio stići na WC pa je „zaprljao“ dio poda duž aviona, prenosi The Guardian.

Timovi za održavanje proveli su pet sati čisteći Airbus A350 Delta Airlinesa nakon njegovog prisilnog prijevremenog slijetanja, uključujući zamjenu tepiha uništenog u incidentu.

Avion mirisao na izmet i vaniliju

Putnicima, uključujući i onoga koji je patio od proljeva, dopušteno je da se ponovno ukrcaju nakon osam sati kašnjenja, tako da su stigli u Barcelonu u subotu poslijepodne bez daljnjih incidenata.

U izvješćima objavljenim na društvenim mrežama opisano je kako letačka posada daje sve od sebe kako bi počistila nered papirnatim ručnicima i mirisnim dezinficijensom. Ali to je samo utjecalo na to da je avion „mirisao na izmet od vanilije“, rekao je jedan putnik.

Drugi je opisao kako je kabinsko osoblje postavilo upijajući papirnati tepih preko prolaza, a putnici su se morali penjati preko sjedala kako bi ga izbjegli dok su napuštali avion u Atlanti.

Situaciju opisali kao „medicinski problem“

Audio snimka razgovora između pilota i kontrole zračnog prometa otkrila je razlog naglog preokreta mlažnjaka iznad središnje Virginije.

„Pitanje je biološke opasnosti“, rekao je pilot. „Imali smo putnika koji je imao proljev i zaprljao cijeli prolaz kroz avion pa žele da se vratimo u Atlantu.“

Zvučni zapis je objavljen na X-u, nekadašnjem Twitteru, zajedno sa slikom letne trake Savezne uprave za zrakoplovstvo (FAA) koja potvrđuje razlog zaokreta. Delta Airlines okrivila je „medicinski problem u zrakoplovu“.

„Naši timovi radili su što je brže i sigurnije moguće kako bi naše kupce doveli do konačnog odredišta. Iskreno se ispričavamo našim klijentima zbog kašnjenja i neugodnosti u njihovim planovima putovanja“, stoji u priopćenju.

Izvor: The Guardian

Avion Španjolska probavne tegobe proljev

Još vijesti