V.F. u Vijesti

Banke upozoravaju: Kartice i online bankarstvo se neće moći koristiti oko Nove godine, opskrbite se gotovinom

Nemoj dočekati Novu bez gotovine!

23. prosinca 2022 13:48
Varaždinska županija subvencionira smještaj studenata kod privatnih stanodavaca.

Varaždinska županija subvencionira smještaj studenata kod privatnih stanodavaca. Foto: cosmix via Pixabay

 Ako Novu godinu ne planiraš dočekati kod kuće, obavezno se opskrbi gotovinom. Mnoge su banke u Hrvatskoj počele obavještavati svoje klijente kako neće moći koristiti njihove usluge oko Nove godine zbog prilagođavanja sustava na euro.

Naveli su kako će od subote, 31. prosinca, do ponedjeljka 2. siječnja iduće godine zbog prilagođavanja na uvođenje eura biti nedostupne mobilne i internetske usluge te velika većina bankomata u državi, prenosi Danica.

Sve to znači da se te usluge neće moći koristiti najmanje dva dana, a možda i duže od toga. Gotovina na bankomatima se neće moći podizati, a neće se moći plaćati ni karticama kao ni online. Međutim, kako se radi o kompliciranom sustavu, online i mobilno bankarstvo vjerojatno neće normalno funkcionirati ni nakon 2. siječnja.

Iz Hrvatske narodne banke su poručili kako će u prijelaznom razdoblju, do 14. siječnja iduće godine, biti moguće plaćati i u kunama. Već 15. siječnja će se na prodajnim mjestima isključivo moći plaćati eurima.

Savjetujemo ti da svakako pripremiš gotovinu prije Stare godine. Na novogodišnje jutro ćeš vjerojatno biti mamuran i neće znati tko si ni gdje si. Kada poželiš naručiti neku tešku i masnu hranu da ublažiš mamurluk, shvatit ćeš da ju nemaš čime platiti. Budi pametan i pripremi se na vrijeme.

Izvor: Danica.hr

vezano Novčanice eura i kune. Vijesti Studentski servis izdao važnu obavijest za studente: Menze će prihvaćati samo određene novčanice kuna i eura

vezano Novčanice eura i kune. Laganini Isprintaj i nosi u novčaniku! „Šalabahter“ za preračunavanje eura u kune hit je na društvenim mrežama

Još vijesti