V.K. u Vijesti

I studenti ove županije odsad imaju pravo na besplatan prijevoz vlakom

50 posto financira Županija, a 50 posto HŽ.

13. svibnja 2022 10:05
Redovni studenti dobili pravo na besplatan prijevoz vlakom

Redovni studenti dobili pravo na besplatan prijevoz vlakom Foto: shutterstock by Finn stock

Redovni studenti koji na mjesto studiranja putuju iz Ličko-senjske županije vlakom od sada će to moći činiti besplatno.

Pisali smo nedavno kako su redovitim studentima Osječko-baranjske županije ukinuli besplatan prijevoz vlakom zbog "dinamike potrošnje", odnosno, praćenjem mjesečne potrošnje osiguranih sredstava utvrdili su da je se broj studenata koji koristi ovu uslugu povećao, a kazali su i kako je u porastu broj putovanja po pojedinom studentu stoga su isti ukinuli zbog nedovoljno osiguranih sredstava u proračunu.

vezano Nove pogodnosti za studente Vijesti Ukinuli besplatan prijevoz studentima: Kažu da su potrošili budžet, a studenti previše putuju

Jedni izgubili, drugi dobili

S druge strane, studenti s područja Ličko-senjske županije odsad mogu besplatno putovati vlakom. Kako piše na službenim stranicama Županije, nedavno su njeni predstavnici i HŽ Putnički prijevoz potpisali ugovor kojim se Županija obvezala na sufinanciranje prijevoza redovnim studentima koji imaju prijavljeno prebivalište na području Ličko-senjske županije u iznosu 50 posto od redovne cijene prijevozne karte za pojedinačna putovanja.

Osim županije, HŽ će navedenim studentima odobriti povlasticu u iznosu od 50 posto, pa će tako redovni studenti imati besplatnu uslugu prijevoza vlakom tijekom akademske godine, pišu na svojim stranicama.

vezano Slika nije pronađena Karijera Sezonski posao vozača u podzemnoj željeznici hit među studentima: Nije bitno s kojeg ste faksa

Kako bi ostvarili pravo na besplatan prijevoz, studenti moraju preuzeti obrazac Zahtjeva s potrebnom dokumentacijom koji se nalazi ovdje, a isti potom moraju podnijeti u Upravni odjel županije.

"Ličko-senjska županija izdavat će potvrde redovnim studentima temeljem kojih će ostvariti mogućnost kupnje pametne kartice kod HŽ s potrebnim profilom. Pametnom karticom studenti će pojedinačne karte kupovati na blagajnama kolodvora, a onima koji ju već posjeduju profil će biti dodijeljen na postojeću karticu", pojašnjavaju.

Javni poziv i obrazac prijave možete pronaći ovdje.

Još vijesti