L.B. u Vijesti

Umirovljenik u studentskim klupama: U 88. godini postao brucoš, a već je položio i 3 kolokvija

Sveučilište Crne Gore može se pohvaliti nesvakidašnjim brucošem u svojim „redovima“.

23. studenog 2022 15:56
Umirovljenik čita knjigu.

Umirovljenik čita knjigu. Foto: LightField Studios via Shutterstock

Branislav Radulović umirovljenik je koji je u 88. godini života odlučio upisati fakultet. Na ovu odluku potaknula ga je unuka koja je doktorirala pravu u Beogradu.

Radulović je davnih 50-ih godina prošloga stoljeća završio geodetsku školu, a sada je, nakon 34 godine penzionerskog „staža“, sjeo u predavaonicu među kolege koji su od njega mlađi 70 godina, piše Pobjeda.

Unatoč podstreku i podršci unuke, kaže da je njegova uža obitelj bila protiv njegovog upisa jer studiranje predstavlja velike troškove.

„Svaki dan idem na predavanja, a daleko sam 15 kilometara od Podgorica, živim u selu Komani. Uz to, što god da se dogodi u prometu – đed je kriv“, kaže Radulović.

Već je položio tri kolokvija

Na Strojarskom je fakultetu odabrao prometni smjer jer mu je ta tematika najbliža. Dokaz za ovo su i uspješno položena tri kolokvija.

Što se odnosa mlađih kolega i kolegica prema njemu tiče, kaže da se uklopio i da mu pokušavaju pomoći koliko god mogu jer slabo vidi i slabo čuje, no on ne želi njihovu pomoć.

„Hoću zaslužiti tu ocjenu što dobijem. To mi ne treba ništa. Sve sutra da završim fakultet ništa ne dobivam, već imam penziju i ne mislim se ponovo zapošljavati“, kaže Radulović. Na pitanje pa zašto je upisao fakultet odgovora: „Svi su nas otpisali.“

Ipak, profesori nisu! Kako tvrdi ovaj brucoš 88 godina „mlad“, na hodnicima ga pozdravljaju jer misle da je predavač, a kad nekome od profesora kaže da je brucoš i koliko godina ima, najčešće ostanu bez riječi.

Ogromna razlika u obrazovanju nekad i sad

S obzirom da se obrazovao u prošlom stoljeću, kaže da je ogromna razlika u obrazovanju nekad i sad.

„Sada su tu računala, mobilni telefoni, sve je digitalizirano, ja se u to ne razumijem. Ja samo bilježim na satu i hoću dokazati kolegama da se može završiti ispit bez ijednog časa van fakulteta, samo da slušaju redovno nastavu i da bilježe“, tvrdi Radulović koji marljivo pohađa predavanja, ne preskače nijedno pa je tako, od početka akademske godine, već ispisao dvije bilježnice.

Više o ovom brucošu i njegovom životu prije upisa na fakultet pročitajte ovdje.

izvor: pobjeda.me

vezano Najstariji polaznik državne mature oduševio javnost. Postani student 92-godišnjak briljirao na državnoj maturi: Iz matematike dobio najvišu moguću ocjenu

vezano Najstariji student u Italiji ne planira odmoriti nakon ovoga... Vijesti Najstariji student u Italiji magistrirao u 99. godini života: Ima planove i za budućnost

Još vijesti