V.K. u Vijesti

Brucoš medicine preminuo nakon jednog gutljaja Piña Colade

Zbog iznimno teške alergijske reakcije, mladi brucoš izgubio je život.

9. rujna 2022 12:32
Po život opasna alergija

Po život opasna alergija Foto: shutterstock by NadyaEugene

Tinejdžer koji za mjesec dana trebao sjediti u klupama prestižnog Sveučilišta u Cambridgeu, na kojemu je upisao studij medicine, preminuo je nakon što je popio koktel Piña Colada na odmoru, potvrdio je mrtvozornik.

Shiv Mistry, koji je nedavno napunio 18 godina, tog je kobnog dana bio u izlasku sa svojim prijateljima u poznatome španjolskom ljetovalištu Costa del Sol, gdje je odlučio popiti popularni koktel Piña colada. Nekoliko trenutaka nakon što je otpio prvi gutljaj, 18-godišnjak je pao na pod u anafilaktički šok.

Shiv nije znao da je barmen glavni sastojak koktela, kokosovo vrhnje, zamijenio slatkim vrhnjem od kravljeg mlijeka, a Shiv je patio od teške alergije na mliječne proizvode.

vezano Ljetovanje s prijateljima pretvorilo se u tragediju. Vijesti Student preminuo na ljetovanju s prijateljima u Grčkoj: Imao je koronu, ali obdukcija je otkrila pravi uzrok smrti

"Njegovi su prijatelji bili vrlo hrabri"

Iako su ga njegovi prijatelji pokušavali spasiti na licu mjesta, bilo je prekasno, rečeno je na mrtvozorničkom ustražnom sudu Beaconsfield u Buckinghamshireu u Velikoj Britaniji, a prenosi Metro.

"Mi, Shivovi roditelji, ne svaljujemo nikakvu krivnju na njegove prijatelje koji su bili vrlo hrabri i učinili sve što je bilo moguće da mu spase život i treba ih pohvaliti tijekom saslušanja, ako je prikladno", poručili su Shivovi roditelji za potrebe priopćenja koju je na sudu pročitao pomoćnik mrtvozornika Ian Wade.

vezano Velika tuga na fakultetu. Vijesti Tuga na ZŠEM-u: 36-godišnji profesor izgubio bitku s dugom i teškom bolešću

Nakon što je kušao koktel, Shiv je počeo hiperventilirati, znojiti se i povraćati u kupaonici puba "Fuengirola". Iako je uzimao cetirizin, vrlo jaki antihistaminik, osjećao se "slabo i omamljeno te je tražio od svojih prijatelja da pozovu hitnu pomoć", dodao je Wade.

Zatim je Shiv tražio EpiPen i inhalator. Ostali njegovi prijatelji su stigli, a jedan je pričekao hitnu službu kako bi ih doveo do sobe gdje se maturant nalazio.

"Razmak između udaha bio je sve dulji, dok disanje nije prestalo, davali su mu prvu pomoć 20 minuta i netko je nazvao njegove roditelje putem WhatsAppa kako bi ih obavijestili o događaju", dodao je.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Tuga na HKS-u: Preminuo student treće godine

Želi podučiti mlade

Shivovi roditelji zamolili su njegove prijatelje da koriste drugi EpiPen preko telefona dok je njihov sin bio hitno prebačen na odjel intenzivne njege u bolnici Costa Del Sol u Marbelli.

Kako piše Metro, doktori su proglasili moždanu smrt, a uzrok smrti je anafilaktički šok dok je mrtvozornik njegovu smrt proglasio nesrećom.

vezano Slika nije pronađena Laganini Poslao mail, a dobio osmrtnicu: Slušao predavanja profesora koji je preminuo prije godinu dana

"Ovu dobnu skupinu treba bolje obrazovati jer su neiskusni, a izlaze sami. Shiv je imao sreće, imao je prijatelje koji su bili upoznati s njegovim zdravstvenim stanjem i mogli su primijeniti prvu pomoć. Međutim, bit će mladih ljudi koji idu na odmor s prijateljima bez ikakvog medicinskog znanja", kazao je njegov otac Judgish Mistry, koji je pozvao škole kako bi im ponudio obuku koja bi učenicima pokazala što učiniti ako netko pati od po život opasne alergije.

izvor: metro.co.uk

Još vijesti