V.K. u Vijesti

Od danas se možeš prijaviti za besplatni prijevoz u ovome gradu: Evo kako

Zahtjev za besplatan prijevoz može se predati već od danas, pa sve do 16. rujna 2022. godine.

22. kolovoza 2022 12:15
Evo tko ima pravo na potpuno podmirenje troškova prijevoza

Evo tko ima pravo na potpuno podmirenje troškova prijevoza Foto: Shutterstock

Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, s početkom od danas, 22. kolovoza, pa do 16. rujna 2022. godine organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana Rijeke za podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza učenicima u srednjim školama i studentima, u sklopu Socijalnog programa Grada Rijeke.

Kako pišu na svojim službenim stranicama, Grad rijeka u potpunosti podmiruje troškove javnoga gradskog prijevoza na linijama na kojima prijevoz obavlja KD Autotrolej, a pravo na to podmirenje vrijedi do kraja školske, odnosno akademske godine. Odobrene su zone prijevoza od 1. do 4., a ovisi i o adresi škole, odnosno fakulteta.

vezano Studentski centar Rijeka Vijesti Stipendije i 'starijim' studentima: U ovom gradu stipendiju odsad mogu dobiti i 30-godišnjaci

Zajamčena minimalna naknada

Pravo na podmirenje troškova prijevoza imaju svi redoviti učenici i studenti iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka ili iz kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u posljednja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva.

vezano Evo tko ima pravo na potpuno podmirenje troškova prijevoza Vijesti Od jeseni skuplji studentski pokaz u ovom sveučilišnom gradu: Nova cijena nije sitnica

Cenzus za dvočlano kućanstvo je 3625 kuna, tročlano 4875 kuna, a za četveročlano kućanstvo je 6250 kuna. Za kućanstva s brojnijim članovima, za svakog se člana dodaje 875 kuna. Uz njih i djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida i civilnih invalida Domovinskog rata imaju pravo na podmirenje troškova javnoga prijevoza.

Dokumentacija i zahtjevi

Zahtjevi se zaprimaju u šalter-sali Gradske uprave na adresu Titov Trg 3., na šalterima broj 4 i 5, svakim radnim danom od 8 i 30 ujutro, pa do 15 i 30 sati, a na istom mjestu studenti će moći izraditi i pokazne karte.

vezano Imate vremena za prijavu! Vijesti U ovom hrvatskom sveučilišnom gradu studenti imaju pravo na 1000 kuna pomoći: Provjerite ispunjavate li uvjete

Od potrebne dokumentacije za dokazivanje uvjeta, studenti moraju priložiti: osobnu iskaznicu na uvid, rješenje Centra za socijalnu skrb Rijeka o ostvarivanju prava na zajamčenu minimalnu naknadu i potvrdu o zadnjem primitku sredstava ili potvrdu o radnoj aktivnosti i prihodima svih članova kućanstva u zadnja tri mjeseca. Uz spomenuto, studenti moraju priložiti i potvrdu o redovitom studiranju.

Ostale potvrde možete pronaći ovdje , a Zahtjev koji morate ispuniti možete pronaći ovdje.