V.K. u Vijesti

Od danas se možeš prijaviti za besplatni prijevoz u ovome gradu: Evo kako

Zahtjev za besplatan prijevoz može se predati već od danas, pa sve do 16. rujna 2022. godine.

22. kolovoza 2022 12:15
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, s početkom od danas, 22. kolovoza, pa do 16. rujna 2022. godine organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana Rijeke za podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza učenicima u srednjim školama i studentima, u sklopu Socijalnog programa Grada Rijeke.

Kako pišu na svojim službenim stranicama, Grad rijeka u potpunosti podmiruje troškove javnoga gradskog prijevoza na linijama na kojima prijevoz obavlja KD Autotrolej, a pravo na to podmirenje vrijedi do kraja školske, odnosno akademske godine. Odobrene su zone prijevoza od 1. do 4., a ovisi i o adresi škole, odnosno fakulteta.

vezano Studentski centar Rijeka Vijesti Stipendije i 'starijim' studentima: U ovom gradu stipendiju odsad mogu dobiti i 30-godišnjaci

Zajamčena minimalna naknada

Pravo na podmirenje troškova prijevoza imaju svi redoviti učenici i studenti iz kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka ili iz kućanstva čiji su prosječni mjesečni prihodi u posljednja tri mjeseca niži od cenzusa prihoda koje je utvrdio Grad Rijeka za pojedini broj članova kućanstva.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Od jeseni skuplji studentski pokaz u ovom sveučilišnom gradu: Nova cijena nije sitnica

Cenzus za dvočlano kućanstvo je 3625 kuna, tročlano 4875 kuna, a za četveročlano kućanstvo je 6250 kuna. Za kućanstva s brojnijim članovima, za svakog se člana dodaje 875 kuna. Uz njih i djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida i civilnih invalida Domovinskog rata imaju pravo na podmirenje troškova javnoga prijevoza.

Dokumentacija i zahtjevi

Zahtjevi se zaprimaju u šalter-sali Gradske uprave na adresu Titov Trg 3., na šalterima broj 4 i 5, svakim radnim danom od 8 i 30 ujutro, pa do 15 i 30 sati, a na istom mjestu studenti će moći izraditi i pokazne karte.

vezano Imate vremena za prijavu! Vijesti U ovom hrvatskom sveučilišnom gradu studenti imaju pravo na 1000 kuna pomoći: Provjerite ispunjavate li uvjete

Od potrebne dokumentacije za dokazivanje uvjeta, studenti moraju priložiti: osobnu iskaznicu na uvid, rješenje Centra za socijalnu skrb Rijeka o ostvarivanju prava na zajamčenu minimalnu naknadu i potvrdu o zadnjem primitku sredstava ili potvrdu o radnoj aktivnosti i prihodima svih članova kućanstva u zadnja tri mjeseca. Uz spomenuto, studenti moraju priložiti i potvrdu o redovitom studiranju.

Ostale potvrde možete pronaći ovdje , a Zahtjev koji morate ispuniti možete pronaći ovdje.

Još vijesti