V.F. u Vijesti

Devetogodišnji dječak u dvije godine završio srednju školu i upisao fakultet

Znamo ljude koji već devet godina studiraju...

8. veljače 2023 12:17
Dječak čita knjigu

Dječak čita knjigu Foto: NWimagesbySabrinaEickhoff via Pixabay

Ovi ti rokovi ne idu po planu? Evo jedne priče koja će te inspirirati. Ili možda malo izdeprimirati…

Tvoje se studiranje možda malo odužilo. Međutim, David Balogun je devetogodišnji dječak koji je postao jedan od najmlađih maturanata u srednjoj školi i već je završio semestar koledža. Devetogodišnjak je krenuo u srednju školu neposredno prije pandemije COVID-19 2020. godine. Pohađao je školu Reach Cyber Charter i maturirao s prosječnom ocjenom iznad 4,0 prije kraja 2022. godine, prenosi Global News.

Izazov za roditelje i učitelje

Balogunova majka, Ronya Balogun, rekla je da je njezin sin bio testiran na darovitost u 1. razredu. Preskočio je nekoliko razreda osnovne škole i posebno ga zanimaju znanost i računalno programiranje.

Njegovi roditelji, oboje s visokom diplomom, rekli su da može biti izazovno odgajati dijete s tako naprednim intelektom. Iako je Balogun kao i svaki drugi devetogodišnjak, bavi se sportom i klavirom te ima svoj crni pojas u borilačkim vještinama, njegovi su roditelji ipak morali razmišljati „izvan okvira“ u smislu njegovog obrazovanja.

„On je devetogodišnjak s mozgom koji ima sposobnost razumijevanja i shvaćanja puno koncepata koji nadilaze njegove godine, a ponekad je i izvan mog razumijevanja“, rekla je Ronya.

Ipak neće na Harvard?

Balogun, koji je već član Mense, najvećeg društva visokog IQ-a na svijetu, rekao je da u budućnosti želi biti astrofizičar koji proučava crne rupe i supernove.

Jedan od Balogunovih učitelja znanosti, Cody Derr, rekao je da je on tip učenika „koji mijenja način na koji razmišljate o podučavanju“.

Balogun trenutno pohađa Bucks County Community College. Njegova obitelj trenutno traži druge fakultete ili sveučilišta koja bi mogla biti dobra za devetogodišnjaka.

Ipak, čini se kako Balogun neće pohađati Sveučilište Harvard. Ili barem ne još.

„Hoću li svog devetogodišnjaka baciti na Harvard dok živim u Pennsylvaniji?“ pita se Balogunov otac Henry. „Ne“, zaključio je.

Svjetski rekord drži šestogodišnjak

Postoji samo jedna poznata osoba koja je završila srednju školu prije devete godine. Michael Kearney drži Guinnessov svjetski rekord kao najmlađa osoba koja je završila srednju školu i to sa šest godina. U svojim tinejdžerskim godinama i 20-ima, nakon što je s 10 godina diplomirao na Sveučilištu Južne Alabame, Kearney je osvojio milijun dolara u igrici Gold Rush.

Moramo priznati da nam je teško shvatiti kako jedan devetogodišnji dječak može završiti srednju školu i početi studirati. Da budemo iskreni, znamo ljude koji studiraju već devet godina

Izvor: Global News

vezano Dječak drži Rubikovu kocku. Vijesti 11-godišnji dječak čudo! Ima veći IQ od poznatih znanstvenika i „lumena“, evo koji će fakultet upisati

vezano Ostvario je veći broj bodova od dvojice velikana - Hawkinga i Einsteina... Vijesti 11-godišnjak na testu inteligencije 'prešišao' Stephena Hawkinga i Alberta Einsteina

Još vijesti