L.B. u Vijesti

Dinamova zaklada 'Nema predaje' stipendira studente sa 1750 kuna mjesečno: Provjerite možete li se prijaviti

Iz nogometnog kluba Dinamo, putem zaklade 'Nema predaje', financijski pomažu uspješnim studentima sportašima.

27. rujna 2022 11:02
Zaklada nogometnog kluba Dinamo pomaže studentima sportašima

Zaklada nogometnog kluba Dinamo pomaže studentima sportašima Foto: DarioZg via Shutterstock

Zaklada "Nema predaje" odlučila je u aktualnoj školskoj i akademskoj godini pružiti financijsku podršku deset mladih uspješnih i talentiranih učenika i studenata koji se aktivno bave sportom.

S tim ciljem raspisali su natječaj za dodjelu stipendija učenicima završnih razreda srednjih škola i studentima koji zadovoljavaju opće i posebne uvjete propisane Natječajem, a sve u skladu sa svrhom radi koje je Zaklada i osnovana.

"Ideja pokretanja natječaja za stipendije je nagraditi trud, zalaganje i uspješnost mladih ljudi, a ujedno uz financijsku potporu stipendistima i njihovim obiteljima olakšati školovanje i bavljenje sportom u aktualnoj školskoj i akademskoj godini", pojašnjavaju iz Zaklade.

vezano Stipendija plus zaposlenje - zvuči dobro? Vijesti Mjesečno 1750 kuna i prilika za posao nakon diplome? Ako ti to zvuči dobro, pročitaj kako do toga doći!

Kako dalje navode, upravo je jedan od glavnih ciljeva zaklade pružati podršku talentiranim sportašicama i sportašima.

"Želimo nagraditi mlade koji ostvaruju iznimne sportske i akademske uspjehe, koji ulažu puno truda i vremena u svoje obrazovanje i sportsku karijeru, a ujedno i motivirati sve ostale da im upravo te djevojke i mladići budu uzor i primjer kroz život. To je pravi put koji vodi prema vrhunskom sportu i prema mogućnosti ostvarivanja uspješnih karijera kasnije kroz odrastanje", stoji na službenim stranicama.

Za učenike i studente koji se prijavljuju obavezno je članstvo u sportskom klubu registriranom na području Republike Hrvatske koje traje minimalno godinu dana ili da je sportaš pojedinac ili član ekipe osvojio jedno od prva tri mjesta na sportskom državnom ili međunarodnom natjecanju.

Navijači kluba Dinamo, Bad Blue Boys Navijači kluba Dinamo, Bad Blue Boys Foto: Ivica Drusany via Shutterstock

Planirano je dodijeliti ukupno 10 pojedinačnih stipendija, a ukupan iznos jedne mjesečne stipendije po učeniku/studentu iznosi 1.750,00 kn. Stipendije se dodjeljuju na godinu dana i to za deset mjeseci.

Natječaj je otvoren od 26.09.2022. do 10.10.2022. u 23:59h.

Iz Zaklade mole sve kandidate koji se namjeravaju prijaviti na Natječaj da detaljno prouče uvjete prijave, opće kriterije u kategorijama učenik i student te da dostave u prijavi sve navedene potrebne informacije i dokumente.

vezano Izašli su podaci o prosjećnim plaćama za prošlu godinu Akademska četvrt Među 'najizdašnijima' u Hrvatskoj: Predstavljena nova stipendija za studente vrijedna 450 eura mjesečno

Sukladno navedenom sustavu bodovanja, Povjerenstvo Zaklade bodovat će svakog kandidata te će nakon toga sastaviti rang listu u roku do 21.10.2022. Upravni odbor Zaklade donijet će Odluku o dodjeli stipendija za prvih deset kandidata s rang liste u roku do 26.10.2022.

Rang lista te odluka o dodjeli stipendija zajedno s podacima o odabranim kandidatima, bit će objavljena na web stranicama Zaklade i GNK Dinamo.

Više o potrebnoj dokumentaciji i uvjetima natječaja pročitajte ovdje.