L.B. u Vijesti

Djelatnica na autobusnoj stanici odbila pomoći slijepoj studentici: 'Nije mi u opisu posla'

Slijepa djevojka doživjela je neugodnost na autobusnoj stanici zbog zaposlenice koja joj je odbila pomoći.

17. kolovoza 2022 14:33
Neugodnost na autobusnoj stanici izazvala je osudu na društvenim mrežama.

Neugodnost na autobusnoj stanici izazvala je osudu na društvenim mrežama. Foto: Azami Adiputera via Shutterstock

O slučajevima diskriminiranja pasa vodiča slijepih i slabovidnih osoba već se pisalo, kojima, što zbog neznanja ili pak manjka empatije, zaposlenici određenih trgovina i centara odbiju ulazak, iako je on ovoj vrsti službenih pasa pratilaca svugdje omogućen.

vezano Plasirao se kao prvi na rang-ljestvici svih kandidata za upis na ovaj fakultet. Postani student Slijepi 19-godišnjak briljirao na prijemnom na Fakultetu političkih znanosti: Riješio ispit za 20 minuta

No, ponekad su diskriminacija ili neobazrivost upućeni osobama s poteškoćama, kao u slučaju djevojke koja se na autobusnoj stanici u Nišu pokušala ukrcati u autobus.

O čitavom neugodnom slučaju više je napisala spisateljica Ana Miljović na Twitteru, a objava je odjeknula među korisnicima ove mreže te izazvala osudu postupanja zaposlenice autobusnog kolodvora, piše Mondo.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Diplomirala novinarstvo zahvaljujući očima svoje majke: Slijepoj studentici mama čitala knjige za ispite i učila s njom

"Milica je pokušala ući u autobus na niškoj autobusnoj stanici. Zamolila je radnicu na stanici da je doprati do perona, jer je slijepa i ne može sama. Ova ju je odbila, uz riječi: 'Nije mi u opisu radnog mjesta!' Milica opet: 'Ali ja ne vidim, samo da mi kažeš gdje je bus.' Na šta je osoba ponovo odbila pomoći", prepričala je ovu nimalo ugodnu epizodu Ana Miljović.

Uslijedili su oštri komentari ovakvog ponašanja zaposlenice uz osudu ovakvog postupka i solidariziranje s Milicom.

"Osobi od srca želim da doživi isto", glasio je jedan komentar. "Ja nikome ne želim da osjeti na svojoj koži šta znači hendikep, ali bilo je slučajeva da im život ipak to namjesti nekako. Mnogo mi je žao zbog djevojke", napisao je drugi korisnik.

vezano Nataša je prva slijepa studentica medicine, ali zbog svog hobija je jedinstvena u cijelome svijetu Nakon predavanja Nataša je prva slijepa studentica medicine, ali zbog svog hobija je jedinstvena u cijelome svijetu

Kako je pojasnila Ana niže u komentarima, Milica je studentica Sveučilišta u Nišu, "nevjerojatno borbena i snalažljiva mlada dama".

Unatoč svom karakteru, ova ju je epizoda strašno pogodila.

izvor: mondo.rs

Još vijesti