M. D. u Vijesti

Dodijeljen novac udrugama za izradu materijala za slijepe i slabovidne studente

Provjerite tko su dobitnici za 2023.

24. veljače 2023 12:03
Novac na stolu.

Novac na stolu. Foto: Bacho via Shutterstock

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim je mrežnim stranicama objavilo odluku o raspodjeli financijske pomoći udrugama koje prilagođavaju udžbenike i literaturu za potrebe slijepih i slabovidnih učenika i studenata.

Ukupan iznos odobrenih financijskih sredstava je 269.294,89 eura, a bit će podijeljena na 14 udruga koje se bave ovim djelatnostima. Najviše sredstava dobit će Hrvatski savez slijepih za projekt „Brajicu znam, znanje dam 3“, u visini od 23.624,66 eura. Druge dobitnike možete pogledati u tablici.

Ministarstvo će sa svakim korisnikom sredstava zaključiti ugovor te će se također kontinuirano obavljati kontrola namjenskoga trošenja i provedba plana projekta. „Korisnici su dužni namjenski koristiti odobrena i doznačena financijska sredstva te Ministarstvu znanosti i obrazovanja, nakon izvršenja programa podnijeti izvješće o utrošenim financijskim sredstvima, a ugovorom će se utvrditi načini i rokovi dostavljanja financijskoga i pisanoga izvješća o provedbi projekta“, naveli su iz Ministarstva u priopćenju.

Još vijesti