P.S. u Vijesti

Dubioza kolektiv pokrenula peticiju jer žele sudjelovati na Eurosongu – predstavljali bi sve države koje se ne natječu

Bosanskohercegovački bend želi samo sudjelovati, ali ne i natjecati se.

2. ožujka 2023 13:41
Iz Dubioze kolektiv pokrenuli peticiju.

Iz Dubioze kolektiv pokrenuli peticiju. Foto: dubiozagram/Instagram

Hrvatska već nekoliko tjedana zna za naše predstavnike na Eurosongu zbog kojih je postignuta lavina reakcije diljem regije, ali i Europe. Mnogi ne odobravaju nastup, a niti pjesmu grupe Let 3, no prema svemu sudeći, oni će na Eurosongu nastupiti, bez obzira na kontroverze i negativne reakcije na koje su naišli.

No, pojedine države već nekoliko godina nemaju svoje predstavnike na Eurosongu, odnosno već duže vremena ni ne sudjeluju na istom natjecanju. Jedna od njih je i susjedna nam Bosna i Hercegovina koja je svoj zadnji nastup imala još 2016. godine.

Međutim, iz bosanskohercegovačkog benda, Dubioze kolektiv, pokrenuli su peticiju u ime svih država koje ove, ili prijašnjih, godina nisu sudjelovale na ovom poznatom natjecanju.

Nastup pod zastavom Apsurdistana

Peticijom žele prikupiti potpise kako bi samo sudjelovali, a ne se i natjecali, na Eurosongu u ime svih država koje u 2023. nemaju svoje predstavnike.

„Crna Gora, Makedonija, Bugarska, Slovačka, Mađarska i Turska ove godine neće imati svog predstavnika na europskom takmičenju, kao ni Bosna i Hercegovina koja već sedmu godinu ne sudjeluje na Eurosongu zbog nepodmirenih dugovanja prema EBU“, napisali su iz Dubioze u sadržaju peticije.

Uz to, posebno su naglasili kako bi u svrhu nastupa svirali pod svenarodnom zastavom Apsurdistana, ali samo sudjelovanjem na natjecanju, a ne i natjecanjem s ostalim kandidatima.

izvor: eurosong.dubioza.org
 

Još vijesti