L.B. u Vijesti

U ovoj hrvatskoj općini subvencioniraju vam udžbenike i prijevoz – evo kako se prijaviti

Malena općina na jugu Hrvatske učenicima i studentima pomaže u kupnji knjiga i karte za javni prijevoz.

26. rujna 2022 13:07
Povoljnije do knjiga i karte za javni prijevoz...

Povoljnije do knjiga i karte za javni prijevoz... Foto: Rido via Shutterstock

Iz općine Dubrovačko primorje javljaju kako će subvencionirati nabavku udžbenika za novu školsku i akademsku godinu 2022./2023. učenicima i studentima s područja ove općine koji redovno pohađaju srednju školu ili fakultet, a koji nisu ostvarili pravo na subvenciju za nabavku udžbenika po nekoj drugoj osnovi.

vezano Slika nije pronađena Vijesti U ovome hrvatskom gradu, studenti se za vrijeme ispitnih rokova voze besplatno

Kako ističu iz općine, na ostvarivanje prava na subvencioniranje nabavke udžbenika potrebno je da student i oba roditelja imaju stvarno prebivalište na području Općine Dubrovačko primorje.

Uz zahtjev je potrebno priložiti preslik osobne iskaznice, preslike osobnih iskaznica oba roditelja, potvrdu o redovnom pohađanju fakulteta za akademsku 2022./2023. i IBAN tekućeg računa podnositelja zahtjeva (roditelj).

Također, ističu kako će subvencionirati prijevoz redovnim studentima s područja Općine Dubrovačko primorje, koji studiraju izvan područja na kojem javni prijevoz obavlja tvrtka Libertas Dubrovnik d.o.o.

vezano 'Malim ljudima uvijek ostane subvencije!' Postavio urnebesno pitanje o tome tko zaslužuje više hrane u menzi: Je li u pravu? Laganini 'Malim ljudima uvijek ostane subvencije!' Postavio urnebesno pitanje o tome tko zaslužuje više hrane u menzi: Je li u pravu?

Uz zahtjev je potrebno priložiti potvrdu fakulteta o statusu redovnog studenta za akademsku godinu 2022./2023., preslik osobne iskaznice studenta, preslik osobnih iskaznica oba roditelja i IBAN tekućeg računa studenta.

Zahtjevi se predaju u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela Općine Dubrovačko primorje svakim radnim danom od 8 do 11 sati.

Još vijesti