Moj Faks u Vijesti

Sveučilište u Rijeci obilježilo 50. obljetnicu – gosti iznenađenja su oduševili okupljene

„Prema europskim klasifikacijama ovo je mlado sveučilište, a mladima se i osjećamo.“

18. svibnja 2023 15:54

Obilježavanja 50. obljetnice Sveučilišta u Rijeci - 1 Foto: Sveučilište u Rijeci, Tanja Kanazir/PR

Obilježavanja 50. obljetnice Sveučilišta u Rijeci - 2 Foto: Sveučilište u Rijeci, Tanja Kanazir/PR

Obilježavanja 50. obljetnice Sveučilišta u Rijeci - 3 Foto: Sveučilište u Rijeci, Tanja Kanazir/PR

Obilježavanja 50. obljetnice Sveučilišta u Rijeci - 4 Foto: Sveučilište u Rijeci, Tanja Kanazir/PR

Obilježavanja 50. obljetnice Sveučilišta u Rijeci Foto: Sveučilište u Rijeci, Tanja Kanazir/PR

Sveučilište u Rijeci svečano je obilježilo 50. obljetnicu od svog osnutka, a tom je prigodom u prostorima Exportdrva na riječkoj Delti održan svečani program koji su uveličali brojni visoki uzvanici i gosti.

„Sveučilište u Rijeci, iako ove godine slavi 50. obljetnicu, prema europskim je klasifikacijama mlado sveučilište, a mladima se i osjećamo. Znatiželjni smo, otvoreni, spremni smo riskirati, ali smo i posvećeni svojoj misiji, a to je autentična kvaliteta obrazovanja i istraživanja. Sveučilište u Rijeci uvijek na neki način pokušava objedinjavati avangardno i tradicionalno, baštinu i budućnost, a vjerujem da će to biti prepoznato i tijekom proslave ove važne obljetnice.“, ističe prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci.

Proteklih 50 godina Sveučilišta u Rijeci obilježili su težnja prema izvrsnosti u svakom polju djelovanja te usmjeravanje, odgoj i poticanje brojnih generacija da postanu nositelji društvenog i gospodarskog razvoja grada Rijeke, Kvarnera i čitave Republike Hrvatske. Svečanost obilježavanja 50. obljetnice Sveučilišta u Rijeci stoga je i sjajna prigoda za prisjećanje i odavanje priznanja svim članovima zajednice Sveučilištu u Rijeci, ali i ljudima izvan njega koji su dali svoj doprinos Sveučilištu.

Kraj svečanog programa obilježili su i posebni gosti iznenađenja. Točnije, na pozornicu je stupio riječki bend Let 3 i oduševio okupljene izvedbom pjesme Mama ŠČ, svoje najnovije uspješnice s kojom su postigli sjajan rezultat na ovogodišnjem Eurosongu. Nastup su zaključili izvedbom svog hita Ero s onoga svijeta te svečani program zatvorili zahvalom okupljenima i čestitkom Sveučilištu u Rijeci na velikih 50 godina djelovanja.

Još vijesti