L.B. u Vijesti

Najstariji student u Italiji magistrirao u 99. godini života: Ima planove i za budućnost

U 99. godini života, Giuseppe Paterno ponovo se okitio titulom najstarijeg talijanskog diplomca.

20. srpnja 2022 12:20
Najstariji student u Italiji ne planira odmoriti nakon ovoga...

Najstariji student u Italiji ne planira odmoriti nakon ovoga... Foto: screenshot via reuters.com/video

Ovaj se djedica može pohvaliti tek stečenom magistarskom diplomom filozofskih znanosti sa Sveučilišta u Palermu, koja stiže nakon prvostupničke diplome koju je zaslužio prije dvije godine, piše Palermo Live.

vezano Mirovina joj je dosadna: Upoznajte bakicu od 84 godine koja je upravo diplomirala Laganini Mirovina joj je dosadna: Upoznajte bakicu od 84 godine koja je upravo diplomirala

I prije dvije godine, Giuseppe je bio najstariji među slavljenicima na svečanoj promociji, baš kao i sada. "Diplomirao je s ocjenom 110 cum laude", objavio je njegov sin, Ninni Paterno na Facebooku.

No, ni ovo čini se, nije dovoljno. Kako Paterno pojašnjava, nema odmora za njega jer planira napisati roman, koristeći svoju vjernu pisaću mašinu, na kojoj je pisao i sve fakultetske "zadaće". Naslov romana bit će "Priča o dječacima s via Papireto, stogodišnje putovanje u Palermo", a u tekst će uklopiti i dijelove svojih završnih radova s fakulteta.

Giuseppe je rođen 1923. godine, u siromašnoj sicilijanskoj obitelji, a unatoč velikoj ljubavi prema knjigama i učenju, nija imao mogućnosti studirati kao mladić.

vezano Najstariji diplomant u povijesti svog faksa: Ovaj djedica je diplomirao s 95 godina Laganini Najstariji diplomant u povijesti svog faksa: Ovaj djedica je diplomirao s 95 godina

Umjesto toga, služio je u mornarici tijekom Drugog svjetskog rata, kad je imao samo 20 godina, a nakon toga se zaposlio kao portir pa na željeznici.

Nakon ulaska u mirovinu, napokon se mogao posvetiti intelektualnom radu i učenju, koje mu i danas pričinja veliko zadovoljstvo.

izvor: palermolive.it

Još vijesti