L.B. u Vijesti

U ovom sveučilišnom gradu studentima nude 1200 kuna mjesečno: Možete se prijaviti u čak 4 kategorije

Grad Osijek objavljuje natječaj za dodjelu gradskih stipendija za akademsku godinu 2022./2023.

10. listopada 2022 13:39
Imate vremena za prijavu!

Imate vremena za prijavu! Foto: shutterstock by Sergey Fedoskin

Iz Grada Osijeka raspisali su natječaj za stipendiranje studenata u četiri kategorije. Financijskom potporom ovog grada obuhvaćeni su studenti deficitarnih zanimanja, programa iz STEM područja znanosti, daroviti studenti (koji ne pripadaju u prethodne dvije kategorije te studenti s invaliditetom.

50 posto stipendija ide STEM-ovcima

Za akademsku godinu 2022./2023. dodijelit će se 52 stipendije studentima od čega će se najmanje 50 posto stipendija odobriti studentima koji su upisani na studijske programe iz STEM područja znanosti, 20 posto stipendija odobriti će se darovitim studentima, 20 posto stipendija studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja i 10 posto stipendija studentima s invaliditetom.

vezano Izašli su podaci o prosjećnim plaćama za prošlu godinu Akademska četvrt Među 'najizdašnijima' u Hrvatskoj: Predstavljena nova stipendija za studente vrijedna 450 eura mjesečno

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije Grada Osijeka imaju studenti državljani Republike Hrvatske koji su redovno upisani po prvi put u II. ili višu godinu stručnog studija, preddiplomskog studija, integriranog preddiplomskog i diplomskog studija odnosno I. godinu diplomskog studija odnosno specijalističkog diplomskog stručnog studija u Republici Hrvatskoj ili izvan Republike Hrvatske te imaju prebivalište na području grada Osijeka.

Prosjek ocjena 3,5 ili 4,00

Također uvjet je da nemaju odobrenu stipendiju ili jednokratnu potporu od strane drugog javnog izvora u istoj akademskoj godini te da imaju prosjek ocjena prethodne godine studija najmanje 4,00 (za darovite studente) te najmanje 3,50 za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja, studente koji su upisani na studijske programe iz STEM područja znanosti i studente s invaliditetom.

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt U Osijeku ćete uskoro moći upisati 2 popularna i tražena studija – jedan od njih i na engleskom jeziku

Deficitarna zanimanja visoke stručne spreme su: logopedija, edukacijska rehabilitacija, socijalna pedagogija, geografija, nastavnički smjer ili geografija (dvopredmetni) nastavnički smjer te rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Visina stipendije iznosi 1.200,00 kuna mjesečno.

Ugovor o stipendiranju sklapa se za razdoblje od listopada 2022. do srpnja 2023., a rok za podnošenje prijava na natječaj je 28. listopada 2022.

Sve potrebne detalje o potrebnoj dokumentaciji i načinima slanja iste možete pronaći ovdje.

vezano Slika nije pronađena Vodič za brucoše Studenti jednom rečenicom objasnili zašto je tako POSEBNO studirati u Osijeku: Zbog šokica, menze, sudbine…

Još vijesti