M. P. u Vijesti

Sreća za samoborske studente: Besplatna putovanja vlakom za sve vožnje

Grad će pokriti troškove mjesečne karte

24. veljače 2023 12:03
Putnički vlak

Putnički vlak Foto: Denis Belitsky/Shutterstock

Prema najnovijim informacijama grad Samobor osigurao je subvencije za prijevoz vlakom za sve redovne studente koji studiraju na području Zagreba ili bilo gdje diljem Hrvatske. Uvjet je da imaju prebivalište na području Samobora, a prijevoz vlakom u drugom razredu redovnih vlakova biti će besplatan od 01. ožujka 2023. godine, prenosi radiosamobor.hr.

Studenti će morati platiti izradu HŽPP pametne kartice u iznosu od 2 eura i 65 centi, a grad će pokriti troškove mjesečne karte koja košta 9 eura i 95 centi. Kako prenosi radiosamobor.hr, ugovor o suradnji i subvenciji potpisala je gradonačelnica Samobora Petra Škrobot i član uprave HŽ-a Mario Zubak.

Ovim potezom grad Samobor želi potaknuti studente na alternativne načine putovanja prema Zagrebu, a pametna kartica moći će se iskoristiti za sve vožnje, bez obzira putuju li studenti na fakultet ili na jednodnevne izlete i ljetovanja na području Hrvatske. Krajnji cilj ove odluke je uspostaviti integrirani prijevoz, što bi značilo da će jedna karta vrijediti za prijevoz autobusom i vlakom, piše na radiosamobor.hr.

Studenti mogu izraditi pametne kartice u Samoboru na Autobusnom kolodvoru, a isto tako i u drugim gradovima na području Hrvatske. Za sve dodatne informacije možete posjetiti službene mrežne stranice grada Samobora. 

 

Još vijesti