L.B. u Vijesti

Građani odgovaraju: Bi li se tuširali kraće da uštede na računima? Student 'pomeo' odgovorom

Student nema problema što se potrošnje vode i struje tiče...

6. srpnja 2022 12:19
Treba li se tuširati dulje od ovog studenta?

Treba li se tuširati dulje od ovog studenta? Foto: imagedb.com via Shutterstock

Kako je to savjetovao njemački ministar gospodarstva, Robert Habeck, s ciljem uštede energije mogli bismo se okrenuti – kraćem i ekonomičnijem tuširanju.

I dok je svakako poželjno pripaziti na potrošnju vode općenito, pa primjerice zavrnuti slavinu prilikom nanošenja gela za tuširanje, šamponiranja kose pa čak i pranja zuba, ovo se pravilo može primijeniti pogotovo sada, kad cijene energenata "lete u nebo": plina, benzina, električne energije…

vezano Slika nije pronađena Vijesti Gotovo 500 tisuća njemačkih studenata dobit će 'džeparac' za plaćanje računa za grijanje

No, poruka da se manje tuširamo, pristigla taman u ljetnim mjesecima, nije naišla na odobravanje svih građana. Iako postoje oni kojima je ušteda vode, kao i struje, prioritet pa tome pristupaju razborito i inače u životu, nekima pak kompromis na račun osobne higijene i nije baš "legao", piše Telegraf.

Naime, na pitanje upućeno stanovnicima Beograda, o tome bi li se tuširali kraće da uštede na računima, neki su dali urnebesne odgovore.

Student se tušira minutu, neki samo kad moraju

Našao se među sugovornicima i jedan student kojemu ovaj prijedlog ne predstavlja problem niti neku inovaciju. Naime, kako tvrdi, on se i inače opere za "jednu minutu".

Drugi pak sudionik ove ankete smatra da je ovo izbor svakog pojedinca. "Vode ima dovoljno, tko se hoće tuširati, tuširat će se, a tko neće, neće", smatra. On sam, kaže, kupa se "kad mora".

vezano Izašli su podaci o prosjećnim plaćama za prošlu godinu Vijesti 54% studenata muku muči s novcem: Financije im negativno utječu na psihičko zdravlje

Jedan stariji gospodin je, kao iz topa, odgovorio da je to "glupost" i da ne razumije što to znači da se netko "kraće tušira", a jedna gospođa je izjavila da na kupanje troši "onoliko električne energije koliko je njoj potrebno".

Bilo je i onih koji se ne slažu s ovim prijedlogom, ali su spremni pokušati.

izvor: telegraf.rs

Još vijesti