L.B. u Vijesti

Mlada gradonačelnica odsad je i doktorica znanosti: 'Ponosna sam što sam preživjela i uspjela'

Petra Škrobot obnaša dužnost gradonačelnice Samobora, a nedavno je promovirana i u doktoricu znanosti.

2. lipnja 2022 13:38
Mlada gradonačelnica odsad je i doktorica znanosti...

Mlada gradonačelnica odsad je i doktorica znanosti... Foto: screenshot via Facebook@Petra Škrobot - gradonačelnica Grada Samobora

Mlada 34-godišnja gradonačelnica studirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, na kojemu je i diplomirala. Nakon toga, radila je kao vanjski suradnik i sudjelovala u izvođenju seminarske nastave na Katedri za trgovinu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Kad je upisala doktorski studij Ekonomije i poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu zaposlila se kao asistent na Katedri za trgovinu i međunarodno poslovanje, na kojem do danas radi u izvođenju seminarske nastave i u radnu na projektima.

vezano Andro Vlahušić Akademska četvrt Vlahušić o problemima na studiju sestrinstva: 'Studentice nemaju pravo na poluprazan dom, sve ih se manje upisuje'

Za vrijeme studija i kasnije Petra Škrobot sudjelovala je u brojnim domaćim i međunarodnim projektima, a dobitnica je Rektorove i Dekanove nagrade.

Na svom službenom Facebook profilu osvrnula se na težak put do stjecanja titule doktorice znanosti koji je podrazumijevao puno neprospavanih noći, odricanja i žrtve. Ipak, sve se isplatilo.

Do doktorata uz puno odricanja i žrtve

30. svibnja, zagrebačko Sveučilište promoviralo je 238 novih doktora i doktorica znanosti, a među njima i Petru Škrobot, gradonačelnicu Samobora koja je svoje dojmove nakon promocije podijelila na svom službenom Facebook profilu.

Gradonačelnica Samobora ovjenčala se diplomom doktorice znanosti... Gradonačelnica Samobora ovjenčala se diplomom doktorice znanosti... Foto: screenshot via Facebook@Petra Škrobot - gradonačelnica Grada Samobora

"Nakon više od godine dana od moje obrane doktorskog rada i stjecanja titule, danas je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održana svečana promocija doktora znanosti. Put je bio trnovit. Brojne neprospavane noći, odricanja, žrtve obilježile su razdoblje pisanja doktorskog rada. Bilo je svakakvih trenutaka, od onih lijepih do onih ružnih. Ponekad sam mislila da više ne mogu i da taj proces nikad neću uspjeti privest kraju, ali uz veliku podršku obitelji, prijatelja i mentorice ‘dizala’ sam se i nastavljala prema ostvarenju cilja i završetku doktorskog rada. Danas, dok sam bila na promociji kroz misli su mi prolazila brojna sjećanja. Zapravo je izrazito teško sve emocije prenijeti u nekoliko rečenica. Ponosna sam što sam usprkos svemu preživjela i sve to uspjela", napisala je gradonačelnica.

Titule ne smiju mijenjati ljude

No, unatoč teškome putu, smatra da je kontinuirano ulaganje u sebe i obrazovanje svakom pojedincu garancija stjecanja kapitala koji mu nitko ne može oduzeti.

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Gradonačelnik ovog grada svoju plaću daje studentima: 'Ovo je jedinstveno u Hrvatskoj...'

"Upravo zato, potičem sve da ulažu u sebe i svoje obrazovanje jer znanje je nešto što nam nitko nikada ne može oduzeti. Mentorica mi je jednom rekla: ‘Puno je doktora znanosti, malo je ljudi’. Upravo zato je ključno da nas titule nikad ne promijene i da ostanemo prije svega ljudi", zaključila je Škrobot.

Još vijesti